Странке

Нешић: Бореновић је краљ компензација – он је са Изетбеговићем договарао власт СДА-СДС-ПДП

ОПТУЖИО ГА ДА ЈЕ ШТИТИО БИСЕРУ ТУРКОВИЋ И ДА ТРИ ГОДИНЕ НИЈЕ НИШТА КРИТИЧКИ РЕКАО О СДА
  • Предсједник ДНС лидеру ПДП јавно поставио и питање: „Да ли сам ја тебе или ти мене питао хоће ли посланик ДНС-а бити пети посланик након октобра да формирамо Савјет министара са СДА? Ко је са Бакиром договарао власт СДС, ПДП и СДА? Ти или ја?“

НЕНАД Нешић, предсједник ДНС, назвао је предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића „краљем компензације“ и истакао да је дијелио идеје са лидером СДА Бакиром Изетбеговић.

Нешић је упитао Бореновића – ко није смио покренути иницијативу за смјену министра спољних послова у Савјету министара, Бисере Турковић, и ко три године није изрекао ни једну критику на рачун СДА.

– Ви из опозиције или ја – упитао је Нешић након што га је Бореновић назвао „трећим љиљаном“.

Он то сматра примитвним и то, како је рекао, долази од човјека који је два дана пред изборе у Приједору дијелио идеје са Бакиром Изетбеговићем и Мирком Шаровићем.

Упитао је Бореновића и ко је ишао код Изетбеговића како би се договарала власт након избора.

– Да ли сам ја тебе или ти мене питао хоће ли посланик ДНС-а бити пети посланик након октобра да формирамо Савјет министара са СДА? Ко је са Бакиром договарао власт СДС, ПДП и СДА? Ти или ја? – питања су, која је и данас наставио да поставља Нешић.

Имао је и питања у вези са референдумом за опозив начелника Братунца Срђана Ранкића, те је упитао Бореновића да ли глас 3.000 Срба у Братунцу, међу којима готово да нема оног који није осјетио злочине Насера Орића, за Бореновића нису Срби, саопштено је из ДНС-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар