Странке

Нешић: Црнадак и његови неће побиједити ни на 1000 избора јер народ презире квислинге

УПИТАО ГА: ШТО НИСИ ОД ИВАНИЋА ТРАЖИО ОСТАВКУ КАД ЈЕ БИО ПОД ОПТУЖНИЦОМ ЗБОГ ШУМСКИХ КРАЂА?
  • Предсједник ДНС Недад НЕШИЋ: Не могу схватити да један Србин тражи оставку предсједника Српске јер је потписао указ о проглашењу закона који је усвојила Народна скупштина и испоштовао Устав РС. И при томе је та иста Народна скупштина одбацила октроисани закон Кристијана Шмита писан само у сврху процесуирања предсједника РС. Врхунац цинизма је што се лицемјерни Црнадак позива на поштовање ставова Народне скупштине, а онда тражи оставку предсједника Српске јер је потписао закон Народне скупштине. Није грађанин Додик потписао закон, него је закон потписао предсједник Републике Српске

ХИЉАДУ изборних кругова да се одржи издајници попут Игора Црнатка и његових истомишљеника не би побиједили јер српски народ дубоко презире квислинге, саопштио је данас ДНС.

– Раније сам мислио да су Црнаткова фрустрираност и мржња према Милораду Додику јачи од љубави према Републици Српској. Данас ме разувјерио и схватио сам да он једнако мрзи Додика и Републику Српску, и да је бескрајно лојалан Кристијану Шмиту – истакао је је Ненад Нешић, предсједник ДНС, прокоментаришући изјаву Игора Црнатка, потпредсједника ПДП-а, који је у интервју за Српска инфо рекао да предсједник Републике Српске Милорад Додик треба да поднесе оставку ако буде потврђена оптужница против њега.

Нешић пита „како то морални Црнадак није позвао Младена Иванића да поднесе оставку када му је подигнута оптужница због шумских крађа“?

– Могао бих схватити да је против Додика подигнута оптужница јер је прошао кроз црвено на семафору или починио неко кривично дјело из саобраћаја или оштетио Шуме Српске попут Иванића. Али не могу схватити да један Србин тражи оставку предсједника Републике Српске јер је потписао указ о проглашењу закона који је усвојила Народна скупштина и испоштовао Устав Републике Српске. И при томе је та иста Народна скупштина одбацила октроисани закон Кристијана Шмита писан само у сврху процесуирања предсједника Републике Српске. Врхунац цинизма је да се лицемјерни Црнадак позива на поштовање ставова Народне скупштине, а онда тражи оставку предсједника Републике Српске јер је потписао закон Народне скупштине. Није грађанин Додик потписао закон, него је закон потписао предсједник Републике Српске – истиче Нешић.

Предсједник ДНС-а позива све часне људе из опозиције, укључујући и ПДП, да се ограде од квислиншких ставова Игора Црнатка.

– Дубоко сам увјерен да је већина људи у ПДП часна и да не дијеле његово мишљење. Немам ријечи за Црнаткове наводе да ПДП није подржао ставове Народне скупштине због СНСД-а. Та политика бити против СНСД-а и Додика, и по цијену да будеш против Републике Српске није ништа друго до велеиздаја. Цијеним то што СДС, као државотворна опозиција, зна разлику између – бити против власти и бити против Републике Српске и што они јесу критичари власти али не по цијену да униште Српску, што је Црнаткова политичка филозофија. Зато очекујем и од СДС-а да се огради од Црнаткових срамних ставова – Нешић.

Срећом, наглашава он, Црнадак не може наудити ни Републици Српској ни српском народу.

– Једино што успјева јесте да оголи себе и да сваком човјеку буде јасно да је он продужена рука страних фактора који не мисле добро Републици Српској. Зато позивам све часне људе у опозицији да јасно и гласно кажу да не мисле као Црнадак, и да нису опозиција Републици Српској – навео је Нешић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар