Странке

Нешић: Одређени људи у СДС примају наредбе из америчке и британске амбасаде

НАГЛАСИО: ТА СТРАНКА, НА ЖАЛОСТ, НИЈЕ САМОСТАЛНА ПОЛИТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА
  • „Милан МИЛИЧЕВИЋ није самостална политичка особа која руководи СДС јер њиме руководи један медијски магнат у Републици Српској, чији је Миличевић само портпарол“
  • „Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић каже да не признаје предсједника Републике Милорада Додика… Није Божовић неко ко говори из своје главе, јер дубоко вјерујем да је он патриотски оријентисан, али као и његов предсједник странке имају човјека који стоји изнад њих, а уцијењен је од Американаца. Ми у Источном Сарајеву, поготово у Источној Илиџи, добро знамо ко је шеф у овој општини и ко се за све пита, а господин Божовић само потписује оно што одлучи његов стварни шеф“

НЕНАД Нешић, предсједник ДНС, оцијенио је да СДС већ дуже није самостална политичка организација, „јер њеним руководством управљају људи из сјене, а високи функционери ове странке политички су уцијењени од међународног фактора“.

– Нажалост, већ дужи низ година СДС није самостална политичка организација у смислу да њоме не управљају изабрани органи СДС-а, у овом случају предсједник странке Милан Миличевић. Наиме, част изузецима, а вјерујем да су они у СДС-у већина, само не знам зашто ћуте и не подигну глас – рекао је Нешић.

Он је нагласио да Миличевић није самостална политичка особа која руководи СДС-ом, „јер њиме руководи један медијски магнат у Републици Српској, чији је Миличевић само портпарол“.

– Очигледно је да одређени број људи у СДС-у прима наредбе из страних амбасада, првенствено америчке и британске, водећи рачуна да приликом давања изјава не увриједе стране интересе, а надајући се насилној смјени легално изабране власти од међународних фактора који би, по њиховој логици, управо њих требало да доведу на власт у Републици Српској – рекао је Нешић одговарајући на питање Срне коме, зашто и чему служе поједини покушаји одређених политичара из опозиције, посебно из СДС-а, као и такозваних политичких аналитичара у Срској да врше замјену теза у случају оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића.

Коментаришући изјаве појединаца из опозиције са подручја града Источно Сарајево, посебно начелника Источне Илиџе Маринка Божовића, који кажу „да не признају предсједника Републике Милорада Додика“, те самим тим не признају ни изградњу болнице „Србија“, школе „Србија“, Трга „Србија“, храма, фискултурне сале, обданишта, и све што је направљено од 2006. године од када је Додик дошао на власт у Републици Српској, Нешић је поручио да начелник општине Источна Илиџа најприје треба да погледа на шта личи локална заједница на чијем је челу.

– Божовић је Источну Илиџу од градске општине направио руралном. На основу чега они говоре да не признају Додика као легитимног предсједника Српске, шта је њихов доказ? – упитао је Нешић, који је и министар безбједности у Савјету министара.

Он подсјећа да је општина Источна Илиџа још „подстанар“, да нема своју зграду, а налази се на ексклузивној локацији у граду.

Према његовим ријечима, лоша инфраструктура Источне Илиџе посљедица је неуспјешне власти СДС, Божовића и његових претходника.

– Није Божовић неко ко говори из своје главе, јер дубоко вјерујем да је он човјек патриотски оријентисан, али као и његов предсједник странке имају човјека који стоји изнад њих, а уцијењен је од Американаца. Ми у Источном Сарајеву, поготово у Источној Илиџи, добро знамо ко је шеф у овој општини и ко се за све пита, а господин Божовић само потписује оно што одлучи његов стварни шеф – рекао је Нешић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар