Странке

Нешић: Српска неће признавати Уставни суд БиХ док из њега не оду странци, а врате Срби

„ПОНИЖЕЊЕ ЈЕ И УВРЕДА ЗА СВЕ НАШЕ ГРАЂАНЕ ДА ИМ СУДЕ АЛБАНСКЕ СУДИЈЕ“
  • Лидер ДНС Ненад НЕШИЋ: У току је још један талас притисака одређених глобалних центара моћи који желе зауставити позитивне трендове у БиХ. Наравно, мета им је поново Република Српска
  • Непријатељи Републике Српске организовали су суштински небитну одлуку као мамац да виде постоји ли неко спреман да за мало власти угрози српско јединство. Уколико цијели ПДП стане иза Вуковићеве изјаве, потврдиће своју спремност на тако нешто. Самим тим и спремност да пристане на суд албанских судија и законе баварских туриста. Тако би своју судбину, умјесто у руке српског народа, добровољно предали у руке Кристијана Шмита и политика које насрћу на Српску

Извор: РТРС

РЕПУБЛИКА Српска и цијели српски народ не признају Уставни суд Босне и Херцеговине док се из њега не искључе странци и док се не стекну услови да он буде комплетан и у њега се врате представници нашег народа, истакао је то Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.

Нешић каже да то није нечији хир него плод чињенице да 30 година након рата, са још једним позитивним кораком ка ЕУ и отварањем преговора, представља понижење и увреду за све наше грађане да им суде албанске судије.

– У току је још један талас притисака одређених глобалних центара моћи који желе зауставити позитивне трендове у БиХ. Наравно, мета им је поново Република Српска. И без обзира што имамо демократско право на различитости, Република Српска мора бити изнад свих нас. У њу су уграђени животи десетина хиљада људи и та жртва нас обавезује да бар понекад застанемо и промислимо о моменту у којем се нешто дешава – рекао је Нешић.

Јуче је генерални секретар ПДП господин Вуковић „изразио задовољство“ због одлуке Уставног суда БиХ која ништа не мијења у политичкој реалности. Само потврђује притиске и злоупотребе тзв. Уставног суда у функцији штете ка Републици Српској. Господин Вуковић је, надам се несвјесно, угрозио безбједност и стабилност Републике Српске.

– Непријатељи Републике Српске организовали су ову суштински небитну одлуку као мамац да виде постоји ли неко спреман да за мало власти угрози српско јединство. Уколико цијели ПДП стане иза ове изјаве, потврдиће своју спремност на тако нешто. Самим тим и спремност да пристане на суд албанских судија и законе баварских туриста. Тако би своју судбину, умјесто у руке српског народа, добровољно предали у руке Кристијана Шмита и политика које насрћу на Републику Српску. Нисам сигуран да би и тако постали власт, али сам потпуно увјерен да би тако нестали са политичке сцене као најгори издајници – закључио је Нешић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар