Странке

Новаковић-Бурсаћ: Иванић је због Изетбеговићеве смрти спустио заставе на пола копља – из душе

НАГЛАСИЛА ДА СЕ ПДП ПРЕТВАРА У ПРАЗНИНУ КОЈУ НЕ МОГУ ДА САКРИЈУ НИ СПИНОВИВИ БОРЕНОВИЋА И ЦРНАТКА
  • Сњежана НОВАКОВИЋ-БУРСАЋ: Игор Црнадак је признао самопроглашено Косово кад је у својству министра иностраних послова БиХ позвао министра самопроглашеног Косова Беџета Пацолија у Бањалуку на званични догађај. Не знам да ли губитак на изборима и распад партије утичу на меморију, али требало би да се сјети и јавности објасни зашто је БиХ гласала суздржано о пријему тзв. Косова у УНЕСКО 2015. кад је он био министар иностраних послова, а шеф му Младен Иванић члан Предсједништва

ЧЛАН Предсједништва СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ истакла је да не постоји медијски спин који може да сакрије потребу такозваних лидера ПДП-а – Бранислава Бореновића и Игора Црнатка – да прекрију празнину у коју се претвара та странка.

– Јад и чемер политичке лажи које су се дохватили задњих дана баш као ‘пијан плота’ о теми поступања српског члана Предсједништва Жељке Цвијановић насупрот дјеловању кадра МИП-а брижљиво његованих у кадровској кухињи ПДП-а у вези са гласањем при Савјету Европе постаје неподношљив, али захтјева реакцију – рекла је Бурсаћева.

Зашто је и коме потребна лаж да је Косово примљено у Савјет Европе у ионако изазовној ситуацији у којој се налази Србија и сав српски народ по том питању, истакла је Бурсаћева, добро зна Црнадак, а и они којима он полаже рачуне и који му дају задатак да спинује и измишља.

– Као што зна да је он лично, Игор Црнадак, признао самопроглашено Косово кад је у својству министра иностраних послова у Савјету министара позвао министра самопроглашеног Косова Беџета Пацолија у Бањалуку на званични догађај. Не знам да ли губитак на изборима и распад партије утичу на меморију, али требало би да се сјети и јавности објасни зашто је БиХ гласала суздржано о пријему тзв. Косова у УНЕСКО 2015. кад је он био министар иностраних послова, а шеф му Младен Иванић члан Предсједништва – подсјетила је Бурсаћева.

– Има ли из тих времена икаквих писаних трагова о инструкцији за гласање? Нема, наравно. Али, има срамних трагова дјеловања кадра ПДП-а у свим институцијама на нивоу БиХ због којих би се ова странка требала самоугасити, или барем заћутати док их не ‘опере’ вријеме, ако је то уопште могуће – нагласила је Бурсаћева.

Она је навела да је Црнадак до сада требало да научи да странке полажу рачуне грађанима на изборима, а артикулишу ставове у представничким тијелима, односно скупштинама и за то је СНСД спреман у сваком тренутку.

– Међутим, код њих је очито збрка па не зна шта прича – они по подршку иду у амбасаде, а из скупштина бјеже и не гласају што их сврстава на заслужену губитничку клупу код народа Републике Српске и тако ће да остане док су им такви лидери и такве политике – закључила је Бурсаћева.

Када предсједници из ПДП-а дјелују у пуном капацитету, онда се по њиховој званичној, писаној инструкцији, спуштају заставе на пола копља и отварају књиге жалости, написала је на Твитеру Новаковић Бурсаћ.

Подсјетила је да је тако било и 2003. године када је Младен Иванић као министар иностраних послова БиХ без сагласности чланова Предсједништва дао инструкцију свим дипломатско-конзуларним представништвима БиХ у свијету да се отваре књиге жалости и спусте заставе на пола копља због смрти ратног предсједника Предсједништва РБиХ Алије Изетбеговића.

– За то им нису биле потребне ни одлуке Предсједништва, то је дјело из душе! – додала је Новаковић Бурсаћ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар