Главно Странке

Радмановић: Српска ће у наредне двије године имати стабилну владу

„ПОЛИТИЧКУ СЦЕНУ СРПСКЕ ЋЕ ДО ИЗБОРА 2022. ПОГОДИТИ НОВИ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕСИ“
  • СДС у посљедњих неколико година рапидно пропада, неко је под фирмом напада на СНСД са свих страна потпуно срушио СДС. Сад иде притисак и рушење СДА

НЕБОЈША Радмановић, потпредсједник СНСД, сматра да није реално да у наредне двије године дође до промјене скупштинске већине, а самим тим ни власти у Републици Српској.

Радмановић напомиње да већина у републичком парламенту, послије преласка ДНС у опозицију и прекида сарадње СНСД са СПС, броји око 50 посланика, што Владу Српске чини стабилном.

С друге стране, Радмановић наводи да ће, према његовим очекивањима, политичку сцену Српске, до избора 2022. године, сигурно погодити нови потреси, јер „постоје јаке снаге унутар и ван Српске које без квалитетних програма и кадрова покушавају да нешто направе и наметну нове политичке сукобе“.

Он истиче да СДС у посљедњих неколико година рапидно пропада, те да је неко под формом напада на СНСД са свих страна потпуно срушио СДС.

„Сад иде притисак и рушење СДА. Проблем, по мом виђењу, је што ми у Српској нисмо у ситуацији да имамо двије моћне политичке партије, па да грађани не осјете велике проблеме ако једна од њих ослаби“, каже Радмановић за „Глас Српске“.

Он наглашава да не постоје снажне екипе ни у једној опцији, осим у СНСД-у, а да је за будућност потребно да постоје бар двије.

Радмановић, који је и предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, говорећи о раду парламента БиХ, каже да је он био у стагнацији у почетној фази послије избора због неформирања Савјета министара, али да је задовољан како су радили, и технички и суштински, те да су добро превазишли потешкоће у пандемији.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар