Странке

Селак: Бећировић опструише долазак Србина на чело Оружаних снага БиХ

ПОЗИЦИОНИРАО СЕ ИЗНАД ЗАКОНА, ПОЗИЦИЈЕ И РЕНОМЕА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ
  • Горан СЕЛАК: „Иако је мандат генералима у Оружаним снагама БиХ истекао прије петнаест мјесеци, Бећировић није гласао за нову структуру генералског кора, коју је предложило Министарство одбране у Савјету министара“

 

ПРЕДСЈЕДНИК Социјалистичке партије Српске Горан Селак изјавио је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић опструише именовања унутар Оружаних снага БиХ, са јасном намјером да на њихово чело не дође српски кадар.

– Иако је мандат генералима у Оружаним снагама БиХ истекао прије петнаест мјесеци, Бећировић није гласао за нову структуру генералског кора, коју је предложило Министарство одбране у Савјету министара. Овакав поступак Бећировића може се протумачити само као намјера да се осујети именовање Србина на чело Оружаних снага – оцијенио је Селак.

Он је указао да се Бећировић у овом случају позиционирао изнад закона, умјесто да консензусом са осталим члановима Предсједништва БиХ чува углед институције и поштује Устав и законе.

Селак је напоменуо да Предсједништво БиХ као врховни командант Оружаних снага, врши именовања на приједлог министарства одбране у Савјету министара.

– Нажалост, у БиХ недостаје политичке културе, воље за поштовањем прописа и жеље за изградњом суживота и боље будућности – констатовао је Селак.

На сједници Предсједништва БиХ 21. јуна није усвојена тачка дневног реда Структура дипломатског кора коју је предложио министар одбране.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар