Странке

Шпирић: Хапшење и ослобађање Дудаковића само подижу изборне шансе СДА

НЕКА МЕКТИЋ И СТАНИЋ ОТКРИЈУ КО ЈЕ ЗАСЛУЖАН ЗА ПУШТАЊЕ СДА-КАПИТАЛЦА УЗ МИНИМАЛНЕ ЗАБРАНЕ
  • Никола ШПИРИЋ: „Само још Савез за промјене не схвата да њихови политички покровитељи из СДА штите осумњичене за злочине над Србима и, што је посебно тужно, за њих су и даље једини непријатељи институције Републике Српске и њено руководство“

ХАПШЕЊЕ и експресно пуштање ратног команданта Петог корпуса Армије БиХ Атифа Дудаковића потврдило је да СДА има јак утицај на правосуђе БиХ, што ће бити искориштено искључиво за интеграцију бошњачког бирачког тијела, и то још једино није јасно Савезу за промјене, тврди потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић.

„Што нам министар безбједности БиХ Драган Мектић и његов пулен на челу Агенције за истраге и заштиту Перица Станић сада не кажу ко је заслужан што је Дудаковић пуштен уз минималне, готово незнатне мјере забране? Њима није јасно да је и за хапшење и пуштање заслужна СДА која, жртвујући свог ‘најјачег капиталца’, враћа свој углед у бирачком тијелу и изнутра разореној партији“, оцијенио је Шпирић.

Он је додао да се бошњачко бирачко тијело ујединило у случају „Дудаковић“, а поздрави његовог ослобађања стизали су подједнако и од лијево оријентисаних партија у Федерацији БиХ /ФБиХ/ као и од националних странака.

„Само ће СДА профитирати од овог догађаја јер су учврстили своје добро пољуљане позиције и унутрашње сукобе. Нажалост, жртве неће добити сатисфакцију јер је у припреми нова фарса у режији правосуђа БиХ“, рекао је Шпирић.

Он сматра да је индикативно то како су поједине групе широм ФБиХ увијек спремне на протесте код хапшења за ратне злочине, те додаје да су чак добро и организоване, што никако не могу бити спонтане реакције грађана.

„Само још Савез за промјене не схвата да њихови политички покровитељи из СДА штите осумњичене за злочине над Србима и, што је посебно тужно, за њих су и даље једини непријатељи институције Републике Српске и њено руководство“, оцијенио је Шпирић.

Он наглашава да је готово сигурно да ће ратни злочини и даље разграђивати БиХ, а интегрисати национале корпусе „око злочина који су евидентни“.

„Судбина земље која није у стању да одговори оваквим и изазовима тероризма, мигрантске кризе, криминала и корупције, је да ће се и даље појављивати на међународним мапама као дестабилизујуђи фактор. Ниједан економски пројекат не би тако снажно интегрисао Бошњаке као привођење па пуштање Дудаковића“, закључио је Шпирић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар