Странке

Тривић: Бореновић није смио Додику на црту; Бореновић: Без мене би била нико и ништа

НАВЕЛА ДА ЈЕ ПДП ИМАО ВЕЛИКЕ КОРИСТИ ОД ЊЕ, ПА ЊЕГОВОМ ЛИДЕРУ ПОРУЧИЛА: „ТРЕБА БИТИ МАЛО ХРАБРИЈИ“
  • Јелена ТРИВИЋ: Ја сам рекла, ево нећу да будем кандидат за предсједника, буди ти Бране (Бранислав Бореновић) ако смијеш Додику на црту, буди ти кандидат… Нисам ја била кандидат што су они мени то дали већ што нико од њих није смио
  • Бранислав БОРЕНОВИЋ: Она нема ни стида ни срама. Можда је боље да неке ријечи остану, да се не кажу. Некад смо били саборци, а данас љути непријатељи. Ја сада трпим неке врсте ножева у леђа

ПРЕДСЈЕДНИЦА Народног фронта Јелена Тривић рекла је да лидер ПДП-а Бранислав Бореновић није смио „изаћи на црту“ предсједнику СНСД-а Милорад Додику на прошлим Општим изборима.

Навела је притом да је ПДП имао велике користи од ње, али не и она од те странке.

– Колико је на мом имиџу та партија опстајала, толико сам ја својим активизмом посланичких мандата донијела. Ја нисам хтјела ту да будем, у смислу да нешто само доносим. Мислим на интегритет, политичку популарност и политички кредибилитет, а онда да ме се само склони у неки ћошак и каже `де сад ти чувај клупу, а ми идемо даље`. Ја сам рекла, ево нећу да будем кандидат за предсједника, буди ти Бране (Бранислав Бореновић) ако смијеш Додику на црту, буди ти кандидат, не би он. Нисам ја била кандидат што су они мени то дали већ што нико од њих није смио – навела је Тривићева.

Нагласила је да „треба бити мало храбрији“:

– Ја не знам, да је он некад ишао један на један са Додиком игдје, ја јесам.

Бореновић јој је реплицирао да „ништа не би постигла да није било њега и партије“.

Бранислав Бореновић

Оцијенио је да је изјава Тривићеве „хвала за све што су он и остали чланови ПДП-а урадили за њу“ и додао:

– То вам је захвалност за све што смо урадили за њу. Она данас не би имала конференцију за новинаре, не би била кандидат за предсједника, не би била посланик, не би била потпредсједник странке, да ја и остали људи из ПДП-а њој то нисмо омогућили. Али, то говори о њој, колико је незахвална. Нема ни стида ни срама, да се тако понаша. Можда је боље да неке ријечи остану, да се не кажу – рекао је Бореновић.

Истакао је да су некад били саборци, а данас љути непријатељи.

– Ништа не би била без Бореновића. Не би данас била то што јесте. Али, ето, ја сада трпим неке врсте ножева у леђа – рекао је Бореновић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар