Одабрано Странке

Вулић: Ниједан прави судија неће себи дозволити да учествује у режираном политичком процесу

ПОДСЈЕТИЛА ДА ЈЕ „ЊЕМАЧКИ ТУРИСТА“ ЈОШ ЈАНУАРА 2022. РЕКАО ДА ЋЕ БиХ БИТИ БЕЗ ДОДИКА
  • Истакла да „професионалне судије Суда БиХ очигледно нису пристале да глуме у представи чији су сценаристи и редитељи њемачки туриста Кристијан Шмит и сарајевски амбасадор Мајкл Марфи“
  • „Политичко уклањање предсједника Српске било би посљедњи ексер у мртвачки сандук правосуђа БиХ. Тада би било сахрањено и право и правосуђе, али и будућност БиХ“

ВРАЋАЊЕ на дораду оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића јасно показује да иоле објективан и професионалан судија не може себи дозволити да учествује у режираним политичким процесима против предсједника Републике Српске, изјавила је члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић.

Вулићева је истакла да „професионалне судије Суда БиХ очигледно нису пристале да глуме у представи чији су сценаристи и редитељи њемачки туриста Кристијан Шмит и сарајевски амбасадор Мајкл Марфи“.

Она је у изјави за Срну подсјетила на изјаву њемачког туристе из јануара 2022. године који је рекао да се „мора радити на томе да се будућност у БиХ одвија без Милорада Додика“.

– Бескруполозни Шмит, који нема ни канцеларију, ни било каква овлаштења у БиХ, нити резолуцију Савјета безбједности да би се уопште представљао као високи представник, осим дозволу да шета сарајевским сокацима, још тада је јавно рекао какве су му намјере. Овом бесрамном изјавом, Шмит је сам себе разоткрио, као и оне који су га послали у БиХ јер нису знали шта ће с њим неспособним у Њемачкој, и јасно нам саопштио да се припрема монтирани политички процес који би имао за резултат политичку ликвидацију предсједника Републике Српске и поништење изборне воље грађана Републике Српске – нагласила је Вулићева.

Она је оцијенила да би био невиђени апсурд да правосуђе доноси одлуке на основу музичких жеља Шмита и Марфија и да неправом одузму право грађанима да бирају, али и буду бирани.

– То би био посљедњи ексер у мртвачки сандук правосуђа БиХ. Тада би било сахрањено и право и правосуђе, али и будућност БиХ. То су питања о којима треба да одлучју изабрани политички представници три конститутивна народа у БиХ, а не исфрустрирани туриста који може да глуми високог представника само у сарајевској чаршији и његов сарадник Марфи – рекла је Вулићева.

Она је упитала шта је цијена свега овога што раде народу и самој БиХ.

– Да ли имају бар мало савјести и образа док од нас покушавају да направе мале послушне робове? Шта они очекују од свих нас у БиХ, а посебно од српског народа – да им се клањамо, дивимо!? То никада неће дочекати, већ коначно нека ослободе БиХ од своје тортуре и мрцварења. Вртите нас у круг од 1995. године, не дозвољавате нам да се договоримо, да радимо, да живимо нормално у дејтонској БиХ. Произвољно измишљање и развлачење процеса с циљем утицаја на политичке прилике у БиХ нису ни право ни правда. Схватите већ једном – једино рјешење које гарантује бољу будућност свих у БиХ јесте договор домаћих актера заснован на Уставу и Дејтонском мировном споразуму – поручила је Вулићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар