Странке

Вулић: Звиздић нападима на Додика настоји да задржи наклоност одређених амбасада

НАГЛАСИЛА: ЗВИЗДИЋ ЈЕ ЗА ОГРАНИЧЕНИ СУВЕРЕНИТЕТ БиХ ПОД НАДЗОРОМ СТРАНОГ ФАКТОРА
  • Шеф Клуба посланика СНСД у Представничком дому ПС БиХ Сања ВУЛИЋ: Да није болест све што боли, најбоље показује синдром „Додицизам“ који одавно влада Денисом Звиздићем и већином његових колега. А да власти у ФБиХ имају бар дјелић емпатије према својим грађанима, уз одговорност какву има Милорад Додик, и ФБиХ би била љепше мјесто за живљење у БиХ

ШЕФ Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Сања Вулић, истакла је да Денис Звиздић својим медијским иступима покушава да одржи дојам битности у међународним круговима, а посебно изјавама пожељним у одређеним амбасадама.

Коментаришући Звиздићеву изјаву у вези са посјетом предсједника Републике Српске Милорада Додика Бјелорусији, Вулићева је рекла да се по ко зна који пут потврђује оно што ми у Републици Српској одавно знамо, а то је да се наши појмови демократије и суверенитета потпуно разликују.

Она је нагласила да Звиздић баштини ограничену демократију и суверенитет под надзором и утицајем страног фактора, док је Република Српска за потпуно самостално одлучивање о унутрашњим питањима у БиХ и његовање односа са свима који су пријатељски расположени.

– Примјетно је и да колега Звиздић нема чак ни основне досљедности у вођењу политике, нити поштовању договореног, већ само призива реаговање међународног фактора и њихово креирање живота људи у БиХ. То говори да заступа политику која нема за циљ да народу у БиХ буде боље, већ да се додвори појединим амбасадама. Оптерећен је Милорадом Додиком и Републиком Српском.

Да није болест све што боли, најбоље показује синдром „Додицизам“ који одавно влада Денисом Звиздићем и већином његових колега. А да власти у ФБиХ имају бар дјелић емпатије према својим грађанима, уз одговорност какву има Милорад Додик, и ФБиХ би била љепше мјесто за живљење у БиХ – рекла је Вулићева.

Осврнувши се на Звиздићеву изјаву да Додик живи у фикцији коју је, како каже, сам измислио да је он предсједник независне и самосталне државе Републике Српске, Вулићева је рекла да кад већ прича о фикцијама, фикција је „НАТО пут“ о којем он говори, а који се, према званичним документима у БиХ, зове – сарадња.

– НАТО може бити нулти приоритет само у Звиздићевој кући, али док је српског сјећања на 12 бањалучких беба, док нам људи у све већем броју обољевају и умиру од карцинома усљед НАТО бомбардовања осиромашеним уранијумом, једина могућност када је ријеч о НАТО савезу јесте – сарадња. Све друго су само фикције Звиздића и сличних њему који користе разне састанке и путовања по свијету причајући о НАТО путу БиХ којег апсолутно нема – нагласила је Вулићева za Срну.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар