Свијет

Абазовић обећао да ће Црна Гора помоћи Западу против Русије

РАПОРТОВАО АМЕРУ ДА ЈЕ ПОДГОРИЦА – У БОРБИ ПРОТИВ МАЛИГНОГ УТИЦА – ПРОТЈЕРАЛА ЈЕДНОГ РУСКОГ ДИПЛОМАТУ
  • Црна Гора је спремна да прошири опсег санкција како би до краја испратила спољну политику ЕУ. Пратићемо ситуацију са руским олигарсима и преузети све мјере у складу са законом уколико буду долазили у Црну Гору

МАНДАТАР за састав нове владе Црне Горе, Дритан Абазовић, казао је да ће уколико се формира, нова извршна власт донијети неколико одлука којим ће пружити, како се наводи, „још снажнију подршку савезницима у циљу сузбијања руске агресије“.

То је саопштено из Владе Црне Горе послије разговора Абазовића са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, амерички дипломата је казао да Црна Гора може рачунати на помоћ САД.

Абазовић и Ескобар размијенили су мишљења о досадашњим дешавањима у Украјини и потенцијалним будућим активностима ради санкционисања Русије због напада на Украјину.

Сагласили су се да је тренутно од пресудне важности да земље Западног Балкана покажу велику одлучност у одбрани цивилизацијских вриједности и стану до краја јединствено уз своје ЕУ и НАТО савезнике.

Црна Гора је спремна да прошири опсег санкција како би до краја испратила спољну политику ЕУ. Пратићемо ситуацију са руским олигарсима и преузети све мјере у складу са законом уколико буду долазили у Црну Гору. У циљу очувања стабилности и цјелокупне безбједности земље, спроводимо активности у циљу сузбијања малигних утицаја у Црној Гори, што је претходно резултирало протјеривањем једног руског дипломате од стране Министарства спољних послова. Поред хуманитарне и финансијске помоћи, неће изостати ни помоћ у војној опреми, чим се окончају унутрашње процедуре у Црној Гори“, истакао је Абазовић.

Разговору Ескобара и Абазовића, присуствала је и амабасадорка САД у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар