Свијет

Амбасада РФ у БиХ: Високо цијенимо противљење руководства РС увођењу антируских санкција

УПОЗОРИЛА: КОРАЦИ ПОЈЕДИНИХ ДИПЛОМАТА И ПОЛИТИЧАРА БиХ У ТОМ СМЈЕРУ НИШТАВНИ СУ БЕЗ РЈЕШЕЊА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ
  • Указала: „Подизање руке на једној од међународних платформи, сагласност о чему није била постигнута на основу консенсуса три конститутивна народа, у супротности је са темељним принципима Дејтонског мировног споразума и не може се сматрати за увођење санкција“

ВИСОКО цијенимо принципијелан став руководства Републике Српске које се противи имплементацији одлука на државном нивоу које би могле потенцијално нанијети штету билатералним односима са Русијом – наведено је у саопштењу руске Амбасаде у БиХ која је одреаговала на тврдње предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића да је БиХ увела санкције Русији.

Амбасада РФ је истакла да је више пута износила свој став према спекулацијама у вези са питањима о наводном увођењу антируских санкција од стране БиХ.

– Сматрамо да су су без неопходног рјешења на нивоу Предсједништва БиХ било који кораци појединих дипломата и политичара у том смјеру ништави. Стога, чињеница „подизања руке“ на једној од међународних платформи, сагласност о чему није била постигнута на основу консенсуса три конститутивна народа, у супротности је са темељним принципима Дејтонског мировног споразума и не може се сматрати за увођење санкција – прецизира се у саопштењу.

И подсјећа да је Русија отворена за конструктивну сарадњу с БиХ на начелима прагматизма:

– Због тога позивамо наше партнере да не слушају неке представнике, чак и оне високе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар