Свијет

Амбасада Русије: ПИК се упустио у произвољности и ново одступање од дејтонских принципа

ЈОШ ЈЕДАН НЕУРАВНОТЕЖЕН И НЕКОНСТРУКТИВАН ПРИСТУП ИСТЕ СТРУКТУРЕ
  • Никакви такви скупови не могу оповргнути очигледну чињеницу нелегитимности Кристијана Шмита као високог представника

САСТАНАК појединих чланова Управног одбора Савјета за спровођење мира у БиХ (ПИК), на нивоу политичких директора, још једном потврђује неконструктиван и неуравнотежен приступ ове структуре ситуацији у БиХ, одступање од дејтонских принципа и њихово произвољно тумачење, речено је Срни у Амбасади Русије у БиХ.

– Никакви такви скупови не могу оповргнути очигледну чињеницу нелегитимности Кристијана Шмита као високог представника – истичу у овом дипломатском представништву у реаговању на коминике ПИК-а.

Без учешћа Руске Федерације, истакли су из Амбасаде, напори међународне заједнице да се постигне главни циљ – међуетничко помирење, хармонична интеракција конститутивних народа у БиХ – осуђени су на пропаст.

Политички директори Управног одбора Савјета за спровођење мира након јучерашњег састанка у Сарајеву позвали су све стране да промовишу окружење које ће погодовати помирењу и при томе изнијела низ критика и упозорења руководству Републике Српске.

УО ПИК-а је осудио, како кажу, флагрантне нападе владајуће коалиције у Републици Српској на Општи оквирни споразум за мир, уставни и правни поредак БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар