Свијет

Амбасада Русије у БиХ: Бећировић је учинио незаобилазним питање – а чији је он вазал?

УПОЗОРИЛА ДА БОШЊАЧКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ДИРЕКТНО ПРИЈЕТИ ДЕЈТОНСКОМ СПОРАЗУМУ
  • Саопштила: Денис Бећировић назива одлуку трагикомичном Владе РС о прекиду контаката са амбасадама ССД и Велике Британије. Како онда карактеризује своју сопствену одлуку о прекиду контаката са Амбасадором Русије у БиХ? Зар мисли да је принципијелна?
  • Гнусним назвала ријечи бошњачког члана Предсједништва БиХ о Милораду Додику и нагласила: Читајући „дјело“ Дениса Бећировића, не може се избјећи постављање законитог питања – а чији је вазал сам Бећировић, када он прича о „проатлантској теми“ о којој нема сагласности ни у Предсједништву БиХ нити у читавој БиХ?

АМБАСАДА Руске Федерације у БиХ обратила је пажњу на оцјене изнесене од стране бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића, у вези одлуке Владе Републике Српске о прекиду сарадње са амбасадама САД и Велике Британије у БиХ, саопштено је из ове Амбасаде.

Из Амбасаде подсјећају да Денис Бећировић назива ову одлуку трагикомичном.

– Онда како он карактеризује своју сопствену одлуку о прекиду контаката са Амбасадором Русије у БиХ? Зар стварно мисли да је принципијелна? Сматрамо гнуснима изразе уз помоћ којих члан Предсједништва БиХ описује легално изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика. Читајући „дјело“ Дениса Бећировића, не може се избјећи постављање законитог питања – а чији је вазал сам Бећировић, када он прича о „проатлантској теми“, о којој нема сагласности ни у Предсједништву БиХ нити у читавој БиХ – поручују из Амбасаде.

Денис Бећировић (Фото: Армин Дургут/PIXSELL)

Из Амбасаде наглашавају да „изазива буквално запрепашћење када политичар из БиХ позива стране државе да уведу санкције против својег – нека политичког опонента – али ипак против држављанина БиХ“.

– Зар је то суверена акција? Више личи на ситно потказивање и додворавање својим западним менторима. И апсолутно се никако не слажу са здравим разумом ријечи Бећировића о сумњивости „постојања нижих административно – територијалних јединица, створених 21. новембра 1995. године“. Ово није ништа друго него директна пријетња Дејтонском мировном споразуму – наводе из Амбасаде.

Из Амбасаде очекују од гараната Мировног споразума одлучну и недвосмислену осуду овакве антидејтонске изјаве.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић најоштрије је осудио одлуку Владе Републике Српске о прекиду односа са дипломатама Сједињених Америчких Држава и Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ, тврдећи да се „неовлаштено мијеша у вањску политику БиХ“ трагикомичне одлуке“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар