Свијет

Амбасада Русије у БиХ: Затварање „случаја икона“ – логични крај русофобске хистерије

СЛИЧАН ФИЈАСКО ЋЕ ДОЖИВЈЕТИ И СЛУЧАЈЕВИ БУЧА, КРАМАТОРСК, ПОЗОРИШТЕ У МАРИУПОЉУ...
  • Тужилаштво БиХ донијело одлуку о неспровођењу истраге у „предмету икона“ у вези са иконом коју је председник Милорад Додик поклонио Сергеју Лаврову. Након што је од Генералног тужилаштва Украјине добило одговор да се та икона не налази у Државном регистру националне културне баштине, те да нису пронађени докази да је украдена са територије Украјине и да има изузетну умјетничку вриједност

АМБАСАДА Руске Федерације у БиХ оцијенила је данашњу вијест о затварању предмета „Икона“ логичним завршетком неславног покушаја да се распири русофобска хистерија.

Овај случај је, истичу из Амбасаде, примјер како функционише антируска пропаганда, чија је суштина да се измисли повод како би Русију окривили због свих смртних гријехова.

– Тако је било у случају Скрипаља, у случају Наваљног, других сличних информацијских спинова. Тако ће, несумњиво, бити и са злогласном Бучом, Краматорском, драмским позориштем у Мариупољу, Сјеверним токовима. Истина ће побиједити – речено је у овом дипломатском представништву.

Тужилаштво БиХ је донијело одлуку о неспровођењу истраге у предмету „Икона“ у вези са иконом коју је предсједник Републике Српске Милорад Додик поклонио министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову, потврђено је Срни из ове правосудне институције.

У наведеном предмету, Тужилаштво БиХ је од Генералног тужилаштва Украјине, добило одговор по замолници за међународну правну помоћ у којем се наводи да се наведена икона не налази у Државном регистру националне културне баштине, те да нису пронађени докази који би указивали да је наведено умјетничко дјело незаконито премјештено, украдено са територије Украјине и да има изузетну умјетничку вриједност.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар