Свијет

Анадолија: Из Скопља стигла дојава да се на Ердогана спрема атентат током посјете Балкану

ДОЛАЗАК ТУРСКОГ ЛИДЕРА У САРАЈЕВО И ПРЕДИЗБОРНИ СКУП – НИСУ ОТКАЗАНИ
  • Замјеник труског премијера Бекир БОЗДАГ: Он се не плаши пријетњи смрћу. Ердоган је предсједник Турске, вођа турске нације, чувар правде, храбар глас потлачених, онај који воли народ, заставу, домовину и државу

ОБАВЈЕШТАЈНЕ агенције добиле су дојаву да би на предсједника Републике Турске Реџепа Таjипа Ердогана, који сутра треба да допутује у посјету Босни и Херцеговини, могао бити извршен атентат.

Турским обавјештајним агенцијама дојављено је да особе турског поријекла, током Ердоганове посјете Балкану у наредном периоду, припремају атентат на турског предсједника.

На основу дојава из различитих извора, сигурносне снаге покренуле су истрагу. Тренутно су у току детаљне обавјештајне активности, а нема конкретних информација о дану, локацији као ни о начину извођења могућег атентата.

Дојава је дошла од групе турских држављана који живе у главном граду Македоније, Скопљу.

Замјеник премијера Турске и гласноговорник владе те земље, Бекир Боздаг, након што се појавила информација о могућем атентату, изјавио је како Ердоган није неко ко се плаши пријетњи смрћу.

Нагласио је да је Ердоган предсједник Турске, вођа турске нације, чувар правде, храбар глас потлачених, онај који воли народ, заставу, домовину и државу.

Казао је да знају да постоје кругови који желе да униште турског предсједника Ердогана.

Боздаг је подсјетио да је предсједник Турске до данас превазишао многе пријетње и препреке и покварио многе замке и игре.

И тако ће, како је казао, и наставити.

„Дојава атентата на нашег предсједника није ништа ново, стално постоје“, рекао је Боздаг.

(Анадолија)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар