Свијет

Азербејџан Јерменима Карабаха нуди само културну аутономију

У ЈЕРЕВАНУ НОВИ ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПАШИЊАНА – МЕЂУ УХАПШЕНИМА И 10 ПОЗНАТИХ ОПОЗИЦИОНСРА
  • Посланица из странке Просперитетна Јерменија Наира Зограбјан: Пашињан, мораш да поднесеш оставку. Гдје је то виђено да не одлази онај који је капитулирао“
  • Ватру протеста додатно је разбуктало хапшење 10 опозиционих политичара, укључујући лидера странке Просперитетне Јерменије Гагика Царукјана, лидера партије Отаџбина и бившег директора Службе националне безбедности Артура Ванецијана и једног од лидера  странке Дашнакцутјун Ишхана Сагатељана

ВЛАСТИ Азербејџана разматрају могућност давања културне аутономије јерменском становништву Карабаха – изјавио је амбасадор те земље у Русији Полад Булбул оглу.

Притом је истакао: „Данас за нас не постоји статус Карабаха. То у најбољем случају може бити културна аутономија за јерменско становништво које тамо живи.

Додао је да ће се сви Азербејџанци, који су својевремено били приморани да га напусте, вратити у Карабах.

Навео је да таквих „око милион“.

Као што Срби у Српској добро знају да без ње не би имали праву шансу у БиХ, и Јермени знају да је макар „ентитет Карабах“ предуслов да се њихови сународници тамо одрже. Зато је „културна аутономија“ само додатно разјарила све који у Јеревану оптужују премијера Никола Пашињана за неспособност и издају.

И вечерас су на улице Јеревана изашле хиљаде.

Пашињан, мораш да поднесеш оставку. Гдје је то виђено да не одлази онај који је капитулирао“ – поручила му је Наира Зограбјан, посланица из странке Просперитетна Јерменија.

Ватру протеста додатно је разбуктало хапшење 10 опозиционих политичара, укључујући лидера странке Просперитетне Јерменије Гагика Царукјана, лидера партије Отаџбина и бившег директора Службе националне безбедности Артура Ванецијана једног од лидера  странке Дашнакцутјун Ишхана Сагатељана.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар