Одабрано Свијет

Бајден: Борићу се за други мандат шефа државе, главни циљ ће ми бити – заштита америчке демократије

ТРИ ЧЕТВРТИНЕ АМЕРИКАНАЦА – ЧАК И ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ ДЕМОКРАТА – СМАТРАЈУ ДА ЈЕ ПРЕСТАР
  • „Када сам се кандидовао за предсједника прије четири године, рекао сам да смо у борби за душу Америке и та борба још траје… Хајде да завршимо тај посао. Знам да можемо“

АКТУЕЛНИ амерички предсједник Џозеф Бајден и званично је у трци за други предсједнички мандат на изборима 2024. године, пише Ројтерс, а преноси РТС.

Бајден је у видео-снимку на Твитеру изјавио да је његов посао да брани америчку демократију.

Видео-снимак почиње сликама од 6. јануара, 2021. године када је нападнут Капитол САД.

– Када сам се кандидовао за предсједника прије четири године, рекао сам да смо у борби за душу Америке и та борба још траје – навео је Бајден.

Истакао је и да је то један од разлога зашто ће се кандидатовати на предсједничким изборима 2024. године, као и да „није тренутак да се стоји по страни“.

– Хајде да завршимо овај посао. Знам да можемо – поручио је он.

Анкете показују да су гласачи забринути у вези са његовом способношћу да издржи још један мандат уколико побиједи на изборима 2024. године.

Око три четвртине Американаца, укључујући више од половине демократа и огромну већину републиканаца, сматра да је Бајден престар за своју функцију, према најновијој анкети Ројтерса и Ипсоса.

Љекар Бијеле куће, међутим, пошто је прегледао актуелног предсједника САД, у извјештају је навео да је „и даље способан за дужност и у потпуности способан да обавља све своје одговорности без икаквих одрицања или прилагођавања“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар