Свијет

Бенон: Сорош је отац свег зла у САД и Европи, али ћемо му стати на реп

„МИЛИЈАРДЕР АМЕРИЧКИМ НОВЦЕМ ПОКУШАВА ДА ПРОМИЈЕНИ ИЗГЛЕД ЕВРОПЕ“
  • Један од најближих Трампових сарадника Стивен БЕНОН: „Нека се људи у Републици Српској стрпе јер ће се много тога промијенити за Сороша и друге заиста лоше људе“
  • „Видјећете да ће Балкан, посебно у новом геостратешком окружењу гдје Кина, Персија и Турска формирају неку врсту савеза, постати пуно важније мјесто, барем на свјетској сцени“
  • Говорећи о раду најављене непрофитне организације „Покрет“ коју формира у Бриселу, Бенон је појаснио да ће то бити централно складиште за евидентирање гласова и пружати могућност размјене порука, анализирање података: „То су ствари које су потребне популистичким, националним странкама како би се боље организовале и биле конкурентне на изборима за Европски парламент који ће бити одржани у мају 2019. године“

СТИВЕН Бенон, један од најближих сарадника предсједника САД Доналда Трампа, тврди да милијардер Џорџ Сорош америчким новцем покушава да промијени изглед Европе и најављује да ће у Бриселу бити основана непрофитна организација „Покрет“ као противтежа.

„Сорош шири веома негативан утицај по свијету и урадио је много да наштети Европи. Цијела ствар са мигрантима, отвореним границама је наштетила тим земљама и довела до реакције у Мађарској, Аустрији и Италији. Све су то иницијативе које је покренуо Сорош“, истакао је Бенон за РТРС и оцијенио да је тај амерички милијардер „отац свег зла у САД и Европи“.

Бенон каже да у Европи не види јаке опозиционе странке већ само „невладине организације које финансира Сорош заједно са љевичарским медијима“ и истиче да је „то у ствари опозиција“.

„И мислим да се то мијења, било да је ријеч о Мађарској или Италији. Због тога желим да кажем људима у Републици Српској да се стрпе јер ће се много тога промијенити за Сороша и друге заиста лоше људе“, рекао је Бенон.

Говорећи о предстојећим изборима за амерички Конгрес, који ће бити одржани 6. новембра, а који се дешавају на половини Трамповог мандата, Бенон је рекао да се овог новембра први пут гласа за реизбор за Доналда Трампа.

Он је истакао да амерички народ подржава Трампа и да је сигуран да ће побиједити, те поручио људима у Републици Српској да се стрпе.

„Желим да кажем људима у вашој земљи да се стрпе. Трамп је веома фокусиран да побиједи у новембру и мислим да ће проћи добро“, рекао је Бенон.

Говорећи о раду најављене непрофитне организације „Покрет“ у Бриселу, Бенон је појаснио да ће то бити централно складиште за евидентирање гласова и пружати могућност размјене порука, анализирање података.

„То су ствари које су потребне популистичким, националним странкама како би се боље организовале и биле конкурентне на изборима за Европски парламент који ће бити одржани у мају 2019. године“, рекао је Бенон.

Према његовим ријечима, Сорош на располагању има милијарде долара америчког новца, те да нико од љевичарских медија, Би-Би-Си, Канал четири или Тајм оф Лондон о томе не говоре.

„Сорош америчким новцем покушава да промијени изглед Европе. Ми само покушавамо да будемо противтежа томе са знатно мање средстава, те да понудимо софистицираност у политичком процесу како би се борили с тим. Мислим да ћемо бити врло успјешни и да ћемо понудити људима у Европи, појединачним државама, било да је ријеч о Мађарској, Њемачкој или Италији, стварни глас у Европском парламенту“, навео је Бенон.

Он је рекао да Трамп није фан Џорџа Сороша, који се „својски трудио, покушавајући да га порази и врло отворено изражава презир према њему“.

Говорећи о интересима америчке администрације у Европи, посебно на Балкану, Бенон је нагласио да људи у САД не желе да Европа буде протекторат и да САД буду војна сила која ће је штитити, већ да Европа мора да стоји на сопственим ногама „у савезу са њима“.

„Видјећете да ће Балкан, посебно у новом геостратешком окружењу гдје Кина, Персија и Турска формирају неку врсту савеза, постати пуно важније мјесто, барем на свјетској сцени“, истакао је он.

Када, како каже, говори о националним странкама, то се у медијима представља као нека врста опасности за глобалисте.

„Ово је монтирана игра и глобалисти, `странка Давоса`, менаџерско-научно-инжењерско-финансијска елита, који са `Вол стрита`, лондонског ситија и Давоса, међународних финансијских центара, са својим апаратчицима из Брисела, покушавају да контролишу националне државе и да им одузму надлежности и суверенитет. Баш као што је Вашингтон урадио у САД, покушавајући да буде велика централна влада и одузме надлежности од појединачних држава. Исту ствар видимо у Европи“, навео је он.

Бенон је навео и да Клинтонови никада нису прихватили стварни разлог због којег су изгубили предсједничке изборе, а то је зато што су „изгубили контакт са радничком класом посебно у савезним државама које контролишу демократе, попут Мичигена, Висконсина, Пенсилваније, Ајове и Охаја“.

„Оно што покушавају да ураде је да свале кривицу на неку сарадњу са Русијом и руско мијешање, што је тотална бесмислица“, тврди он.

Бенон сматра и да Хладни рат није завршен, те да је за то била прилика деведесетих година прошлог вијека, када је пао Берлински зид.

„Трамп је рекао да кривица лежи на обје стране. Очигледно је да су тензије веће данас него што мислим да су биле у најгорим данима Хладног рата. Али, мислим да он жели да каже да не мисли да су Руси посебно добри момци, али да морамо да живимо с њима и да покушамо да постигнемо неке споразуме. Либерали у нашој земљи и прогресивци увијек су жељели да разговарају. Дејтонски мировни споразум је проистекао из тога“, каже Бенон.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар