Видео Одабрано Свијет

Берлин Варшави: Није важно да ли је Наваљни отрован – рат је, а у рату су сви методи добри

БЕЛОРУСИЈА ОБЈАВИЛА АУДИО-СНИМАК КОЈИ ЈЕ ЛУКАШЕНКО НАЈАВИО МИШУСТИНУ
  • „Представник Варшаве“ (цео разговор био на енглеском)  признао да дестабилизација Белорусије не иде баш најбоље, будући да се Лукашенко показао као тврд орах: «Они су професионалци и организовани су. Јасно је да их Русија подржава. Државни званичници и војска су лојални председнику. Али, радимо. О осталом кад се будемо видели, а не преко телефона»

БЕЛОРУСКА државна телевизија објавила је снимак разговора «Берлина и Варшаве» о ситуацији са тровањем блогера Алексеја Наваљног, главног америчког опозиционара у Москви преко којег је Вашингтон већ покушавао да изведе обојену револуцију у Русији.

„Представник Берлина“ се никоме у Берлину обраћа са «Ник» и пита како се развијају ствари са Наваљним.

«Ник» одговара: „Као да све иде по плану. Материјали о Наваљном су спремни. Биће пребачени у администрацију канцеларке. Чекамо њену изјаву».

„Представник Варшаве“ пита: «Да ли је потврђено тровање Наваљног?»

«Представник Берлина“ у узвраћа: „Слушај, Мајк, у овом случају то није толико важно. Рат је, а у рату су сви методи добри.“

Следе речи „представника Варшаве“: „Морамо да одвратимо Путина од забадања носа у послове Белорусије… Најефикаснији начин је да га утопимо у проблеме Русије, а таквих је много! Штавише, у блиској будућности му предстоје избори. По регионима Русије».

Саговорник из Берлина га је уверио да се „управо на томе и ради“.

Упитао је «Варшаву»: «Како вам иду ствари у Белорусији?»

„Представник Варшаве“ је признао да дестабилизација Белорусије не иде баш најбоље, будући да се „председник Лукашенко показао као тврд орах“.

«Они су професионалци и организовани су. Јасно је да их Русија подржава. Државни званичници и војска су лојални председнику. Али, радимо. О осталом кад се будемо видели, а не преко телефона».

На постојање овог снимка је белоруски лидер Александар Лукашенко у Минску у минули четвртак упозорио руског премијера Михаила Мишустина.

fakti.org/quo-vadis-orbi/berlin-varsavi-nije-vazno-da-li-je-navaljni-otrovan-rat-je-a-u-ratu-svu-svi-metodi-dobri

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар