Одабрано Свијет

Бивши саветник CIA: Друге земље не могу да униште долар, али Америка може и – то и чини

ЏЕЈМС РИКАРДС: СА ПОЛИТКОМ САНКЦИЈА – МИ АМЕРИКАНЦИ СМО СЕБИ НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉИ
  • „Русија демонстрира високу припремљеност за економску конфронтацију са Западом. Од 2009. до 2022. руске резерве злата су порасле са 600 тона на три хиљаде тона. Веровали или не, ове године економски раст у Русији треба да буде већи него у САД!“

Извор: Факти

СЈЕДИЊЕНЕ Државе постале су сами себи највећи непријатељ због политике санкција, оценио је бивши саветник CIA Џејмс Рикардс.

Нагласио је да је финансијски рат Вашингтона против политичких ривала претворио долар у оружје, што је многе земље принудило да размисле о избегавању трансакција у америчкој валути.

„Америчке финансијске санкције неће имати значајнији утицај на Русију. Москва неће променити понашање у Украјини. САД ће више патити од сопствених санкција него Русија, јер ће наши противници и неутралне земље креирати алтернативне платформе плаћања које неће користити долар“, сигуран је Рикардс.

Он је уверен да одговорност за економске проблеме Сједињених Држава уопште не лежи на Русији:

„Мислим да друге земље не могу да униште долар, али ми то можемо сами. Ми смо сами себи највећи непријатељи. Уништавамо долар санкцијама и другим погрешним политикама. САД раде више раде на уништењу долара него наши непријатељи“.

Рикардс је указује на висок степен припремљености Русије за економску конфронтацију са Западом. Према његовим речима, од 2009. до 2022. руске резерве злата су порасле са 600 тона на три хиљаде тона:

„Ако мислите да је било лако, није. До те количине злата уопште није лако доћи. Куповали су од десет до тридесет тона месечно тачно као сат. Дакле: око 250 тона годишње – некад више, некад мање, а за 13 година достигли су 3.000 тона. Веровали или не, ове године економски раст у Русији треба да буде већи него у САД!“

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар