Одабрано Свијет

Bloomberg: Десетине конгресмена-демократа спремају апел Бајдену да се повуче из трке

ПРЕДСЕДНИК САД ПРИЗНАО ДА УМАЛО НИЈЕ ЗАСПАО ЗА ВРЕМЕ ТВ-ДУЕЛА СА ТРАМПОМ
  • Џо Бајден признао и да је неуспешно наступио у тв-дуелу са Трампом, тврдећи да је разлог само у томе што је претходно имао неколико путовања у иностранство. Нагласио да му је жао што „није послушао помоћнике“ који су сугерисали да се уздржи од те турнеје, додавши да то „није изговор, већ објашњење“
  • Портпаролка Беле куће Карин Жан Пјер изјавила да Бајден не болује од дегенеративних болести, деменције, Алцхајмера или било чега сличног“

Извор: Факти

АМЕРИЧКА новинска агенција Bloomberg објавила је да десетине демократских конгресмена припремају апел Џоу Бајдену са молбом-захтевом да се повуче из изборне трке.

Позвала се на високог представника Демократске партије и оценила да амерички лидер убрзано губи подршку у својој странци због бојазни од могуће победе Републиканске партије и Доналда Трампа на новембарским изборима.

Неколико сати раније је дневни лист The New York је, позивајући се на неименованог „кључног присталицу Бајдена“, објавио да он разуме своју тешку позицију после неуспешне дебате са Доналдом Трампом и да се премишља да ли да настави кампању.

Међутим, нешто касније је заменик портпарола Беле куће Ендрју Бејтс тај чланак, назвао „апсолутно лажљивим“.

Сам Бајден је признао да је неуспешно наступио у тв-дуелу са Трампом, тврдећи да је разлог само у томе што претходно имао неколико путовања у иностранство.

Навео је да је „одлучио да пропутује свет мало пре дебате“. Нагласио је да му је жао што „није послушао помоћнике“ који су му сугерисали да се уздржи од те турнеје.

У наставку је изговорио: „Замало нисам заспао за говорницом. Ово није изговор, већ објашњење. Моја одлука да путујем у иностранство није била баш разумна. Извињавам се због свог неуспеха у дебати, али тај настп није критичан за победу на новембарским изборима“.

Портпаролка Беле куће Карин Жан Пјер изјавила је да Бајден не болује од дегенеративних болести, деменције, Алцхајмерa или било чега сличног“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар