Одабрано Свијет

Британска војна шпијунажа: Руси крећу у офанзиву 15. јануара – прво према Харкову

МАТВИЈУЧУК: ПРАВЦИ УДАРА БИЋЕ ХАРКОВ И ХЕРСОН, АЛИ БРИТАНЦИ НИСУ ВИДЕЛИ НАШЕ ВОЈНЕ КАРТЕ
  • The Telegraph објавио да је Кијев забринут и због урожености Черниговске и Сумске области, као и због скорог пада Авдејевке
  • Московски војни експерт Анатолиј МАТВИЈЧУК: Што се тиче „зимске офанзиве“, ми свакако планирамо да идемо напред, али то неће бити офанзиве из времена Другог светског рата већ споро напредовање у испуњавању задатака које је Врховни главнокомандујући поставио. Допуштам да ће Украјинци почети да без већег отпора напуштају и целе градове. Њихово војно руководство већ се спрема за то. Није тек тако Залужни недавно рекао да Украјина мора бити спремна за губитак територијa

Извор: Факти

ЛОНДОНСКИ The Telegraph објавио је – позивајући се на податке британске војне шпијунаже – да ће Русија кренути у зимску офанзиву већ наредних дана.

Према тој верзији, руске трупе планирају да прво крену према Харкову.

Британска обавештајна служба, да би поткрепила своју прогнозу, навела је да Русија појачава ракетне и беспилотне нападе на украјинске положаје и војне објекте управо у том региону.

Најављен је и вероватни датум почетка „руске офанзиве“ – 15. јануар 2024. године.

Поред харковског правца, Кијев је забринут због урожености Черниговске и Сумске области, као и због скорог пада Авдејевке.

Московски војни експерт Анатолиј Матвијчук поводом свега овога је рекао:

„Постоји пошалица да је британска обавештајна служба друга после британских научника по тачности прогноза и поузданости доказа. Сада свако ко макар мало прати сукоб Русије и Украјине схвата да се с наше стране предузимају активне акције у циљу побољшања тактичке конфигурације и развоја оперативног успеха. Не мора се бити обавештајац да би се то закључило. Најсмешнији  је у извештају британске обавештајне службе, наравно, тачан датум наше офанзиве. Одакле им то – није јасно. Држе се као да су видели наше карте или да их је наш Генералштаб обавестио да планира почетак операција за 15. јануара?

– Британци и даље стварају утисак да су уз Украјину и да јој помажу. А заправо: демонстрирају своје империјалне амбиције. Што се тиче „зимске офанзиве“, ми свакако планирамо да идемо напред, али то неће бити офанзиве из времена Другог светског рата. Претпостављам да ће наша војска напредовати споро у испуњавању задатака које је Врховни главнокомандујући поставио. Верујем да ће бити два главна правца напада – Харков и Херсон.

Упитан – колико су Оружане снаге Украјине сада спремне да парирају руској офанзиви – Матвијчук је рекао:

– Украјинска војска, као и сама Украјина, сада се налази у стању војне, економске и политичке кризе. Чињеница је да новца за ново оружје нема. Нико не испоручује оружје, а оно што је остало пребрзо се троши. Допуштам да ће Украјинци почети да без већег отпора напуштају и целе градове. Војно руководство Украјине већ се спрема за то. Није тек тако Залужни недавно рекао да Украјина мора бити спремна за губитак територијa. Они већ почињу полако да припремају своје друштво за неизбежно.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар