Свијет

Четворица високиих официра Бундесвера разговарала о рушењу Кримског моста ракетама Taurus

АУДИО-СНИМАК РАЗГОВОРА ОБЈАВИЛА ГЛАВНИ УРЕДНИК RT МАРГАРИТА СИМОЊАН
  • Разговор је вођен 19. фебруара 2024-те између начелника одјељења за операције и вјежбе команде Ваздухопловства Бундесвера Франка Грефеа, инспектора ваздухопловних снага Бундесвера Инго Герхарца и запослених у ваздушно-оперативном центру Свемирске команде Бундесвера Штефана Фенскеа и Фроштеда
  • Један од учесника изговорио: „Интензивно смо проучавали ово питање и, нажалост, дошли до закључка да је мост по својој величини сличан писти. Дакле, можда ће бити потребно десет или чак 20 пројектила“
  • СИМОЊАН: „Ти официри Бундесвера су у разговору `пуцали` по Америма и Бритима, опуштено говорећи да су они одавно директно укључени у сукоб у Украјини“

Извор: Факти

ГЛАВНИ уредник RT Маргарита Симоњан изјавила је да располаже аудио снимком разговора високих официра Бундесвера у којем им је тема био и напад на Кримски мост далекометним немачким ракетама Taurus.

Симоњан је на свом Телеграм каналу написала да је добила нешто „веома занимљиво“ од „другова у униформи“.

„На овом изузетно занимљивом снимку, високи официри Бундесвера разговарају о томе како ће бомбардовати (пажња!) Кримски мост“.

Прецизирала је да је разговор вођен 19. фебруара 2024-те између начелника одељења за операције и вежбе команде Ваздухопловства Бундесвера Франка Грефеа, инспектора ваздухопловних снага Бундесвера Инго Герхарца и запослених у ваздушно-оперативном центру Свемирске команде Бундесвера Штефана Фенскеа и Фроштеда.

Грефе је бригадни генерал. Био је војни аташе Немачке у САД. Више пута је био на „службеном путу“ у Авганистану.

Један од официра је у разговору поменуо планирани пут у Украјину 21. фебруара ради координације удара по рускм циљевима.

А један од учесника је изговорио:

Кримски мост

„Желео бих да укажем на још једну ствар о рушењу [Кримског] моста. Интензивно смо проучавали ово питање и, нажалост, дошли до закључка да је мост по својој величини сличан писти. Дакле, можда ће бити потребно десет или чак 20 пројектила“.

Симоњан је открила и да је немачке официре занимало како то да изведу тако вешто да њиохов канцелар Олаф Шолц може и даље да говори да Берлин ни у чему не учествује.

„У исто време, ти исти официри Бундесвера `пуцају` по Америма и Бритима, опуштено говорећи да су они одавно директно укључени у сукоб у Украјини“, навела је Симоњан.

Председник Државне думе Вјачеслав Володин рекао је да ће се на следећем заседању Државне думе бити преслушан разговора високих немачких официра о ударима на Кримски мост.

Портпаролка руског Министарства иностраних посло ва Марија Захарова скренула на откриће Симоњан. Поставила је притом питање: шта би на све рекла немачка министарка спољних послова Аналена Бербок.

Још је написала: ево немачкој штампи прилике да потврди своју независност и да (поводом снимка) постави потребна питања шефу своје дипломатије.

Владимир Путин је изјавио да је Бербок непријатељски расположена не само према Русији, већ и према сопственој земљи.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар