Одабрано Свијет

CNN: Америка је пред таласом политичког насиља, можда и – грађанског рата

КАНАДСКИ НОВИНАР СТИВЕН МАРШ: „КРАЈ САД СЕ БЛИЖИ, ПИТАЊЕ ЈЕ САМО - КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ“
  • Телевизија америчких глобалиста објавила: „У књизи из 2022. `Како почињу грађански ратови и како их зауставити`, политиколог Барбара Ф. Волтер сугерише да су Сједињене Државе сада ближе грађанском рату него што се чини. Због токсичне мешавине политичког екстремизма и поларизације, постојања наоружаних група и губитка вере у владу и демократију. Међу кључним факторима је такође раширено уверење да је модерно друштво безнадежно и да мора бити уништено да би се створио нови поредак“

Извор: Факти

У АМЕРИЦИ се, како се приближавају избори, множе суморне прогнозе које најављују талас политичког насиља, објавио је либерално-глобалистички телеканал CNN.

И указао да хаосом у земљи најупорније маше бивши председник Доналд Трамп, који упозорава на крваве нереде ако кривични поступци доведу до његовог пораза у председничкој трци.

CNN даље резонује овако:

„У књизи из 2022. `Како почињу грађански ратови и како их зауставити`, политиколог Барбара Ф. Волтер сугерише да су Сједињене Државе сада ближе грађанском рату него што се чини. Због токсичне мешавине политичког екстремизма и поларизације, друштвене и културне клановости, популарности теорија завере, ширења оружја, постојања наоружаних група и губитка вере у владу и демократију. Међу кључним факторима је такође раширено уверење да је модерно друштво безнадежно и да мора бити уништено да би се створио нови поредак“.

CNN преноси и процену Барбаре Волтерс да су „присталице тог покрета уверене да су насилне методе неопходне за изазивање колапса корумпиране демократије“.

А да би то урадили, подстичу нејединство и поделе нападајући расне мањине, Јевреје, либерале, илегалне имигранте и политичке елите, што би на крају могло да изазове други грађански рат.

Ова „терористичка стратегија“ наставља традицију крајње десничарског насиља у Америци која се развијало од касних 1970-их.

Канадски новинар Стивен Марш, у својој књизи из 2022. године „Следећи грађански рат: Вести из будућности Америке“, тврди да се нови грађански рат у Сједињеним Државама не може избећи.

Он отворено тврди: „Крај Сједињених Држава се приближава. Питање је само како ће изгледати. Америка срља у међусобне сукобе, што је обично својствено сиромашним земљама, а не највећој светској економији“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар