Одабрано Свијет

CNN: Демократска партија у паници због Бајденовог наступа; Politico: Већ му траже замену

ТРАМПОВ САВЕТНИК ИСМЕЈАО ПОКУШАЈ ДЕМОКРАТА ДА БАЈДЕНОВО ПОДБАЦИВАЊЕ ОБЈАСНЕ „ПРЕХЛАДОМ“
  • CNN: Саветник једног од могућих демократских председничких кандидата добио „неколико порука о катастрофи“ од кључних донатора. Тај саветник је и признао да се мало шта може учинити осим ако сам Бајден не одлучи да одустане од учешћа на изборима
  • Тв-дуел је одржан у Атланти, у Џорџији, а Бајденови проблеми су почели већ после првих 20 минута. Омакло му се, примера ради, да каже да у Сједињеним Државама живе „хиљаде билионера“, али се одмах исправио – рекавши да је мислио на милијардере који дају само 8,2 одсто пореских прихода САД. Отада је грешио све чешће, а више пута није био ни свестан да треба да се коригује
  • Трамп је Бајдена назвао криминалцем налик на сина. Бајден је њега називао „неуспешним типом и лузером“
  • Трамп је рекао је да Украјина губи у сукобу са Русијом: „Украјина не добија овај рат. Понестаје јој људи. Понестаје јој војника. Изгубили су толико људи. То је тако тужно“. У наставку је, упирући прстом у Бајдена, нагласио: „Изгубили су величанствене градове са златним куполама старим хиљаду година, а све због и његових глупих одлука“
  • Бајден је током дуела седам пута изговорио име руског лидера Владимира Путина. Исто толико пута и Трамп који је и 16 пута поменуо Русију. Бајден није ни једном

Извор: Факти

У ВРХУ Демократске партије САД, након неуспеха Џоа Бајдена у првом предизборном тв-дуелу са Доналдом Трампом, почели су да расправљају о његовој замени на новог кандидата за шефа државе, објавио је Politico.

И навео: „Демократе су толико успаничене лошим настпом председника Бајдена да неки већ активно расправљају о ономе што је до јуче изгледало немогуће: о његовој смени“

И Си-Ен-Ен је, позивајући се на своје изворе, објавио да је Демократску странку САД захватила паника после Бајденовог наступа. Навео је да је саветник једног од могућих демократских председничких кандидата добио „неколико порука о катастрофи“ од кључних донатора.

Открио је да инсистирају да странка „некако да реши то питање“. Истовремено, тај саветник је признао да се мало шта „може учинити осим ако сам Бајден не одлучи да одустане од учешћа на изборима.

Стратези блиски тројици потенцијалних кандидата рекли су да су били бомбардовани СМС порукама током дебате. Један од њих је приметио да је добио захтеве да предложи алтернативу Бајдену.

Име тог политичара се не помиње.

Неименовани донатор назвао је Бајденов говор „најгорим икада“ и рекао да је толико „лош да нико неће обраћати пажњу на Трампове лажи“.

„Бајден би требало да одустане од даље предизборне трке. Нема сумње у то“, каже се у његовој СМС поруци.

Дебата са Трампом постала је апсолутни неуспех и катастрофа за актуелног председника САД Џоа Бајдена, што би могло да доведе до његовог изласка из предизборне трке, објавио је немачки лист Der Spiegel. И навео:

„Бајден је желео да искористи телевизијску дебату са Доналдом Трампом пред милионском публиком да покаже да је он бољи кандидат и да може да води САД још четири године. Он и његови саветници постигли су управо супротно. Многи телевизијски коментатори процењују да је његов наступ био катастрофа“.

Трампов предизборни штаб саопштио је да је он однео убедљиву победу у тв-дебати са Бајденом:

„Вечерас је председник Трамп имао свој најбољи дебатни наступ и победио пред највећом публиком гласача у историји САД. Током дебате, Бајден је лагао, измишљао приче и није успео да формулише ниједан план који би снизио цене и заштитио наше грађане“.

Трампов саветник Крис ЛаСивита исмејао објашњење Бајденовог изборног штаба да није могао боље да наступи зато што је наводно био прехлађен.

Тв-дуел је одржан у Атланти, у Џорџији, а Бајденови проблеми су почели већ после првих 20 минута.

Омакло му се, примера ради, да каже да у Сједињеним Државама живе „хиљаде билионера“, али се одмах исправио – рекавши да је мислио на милијардере који дају само 8,2 одсто пореских прихода САД.

Актуелни амерички председник отада је грешио све чешће, а више пута није био ни свестан да треба да се коригује.

Током дебате, Трамп је Бајдена назвао криминалцем налик на сина. Бајден је њега називао „неуспешним типом и лузером“.

Трамп је рекао је да Украјина губи у сукобу са Русијом: „Украјина не добија овај рат. Понестаје јој људи. Понестаје јој војника. Изгубили су толико људи. То је тако тужно“.

У наставку је, упирући прстом у Бајдена, нагласио: „Изгубили су величанствене градове са златним куполама старим хиљаду година, а све због и његових глупих одлука“.

Бајден је током дуела седам пута изговорио име руског лидера Владимира Путина. Исто толико пута и Трамп који је и 16 пута поменуо Русију.

Бајден није ни једном.

Тв-дуел у Атланти имао је два `полувремена` од по 45 минута, а 15-минутном рекламном паузом између.

На његовом крају Бајден је посрнуо.

Није могао да напусти бину без помоћи супруге Џил.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар