Свијет

CNN: У „покрету отпора“ против Трампа можда су и Меланија и његова кћерка Иванка, а и Пенс

ДУБОКА ДРЖАВА НАСТАВЉА ДА УНОСИ РАЗДОР У НАЈБЛИЖЕ ОКРУЖЕЊЕ АМЕРИЧКОГ ЛИДЕРА
  • Главна антитрамповска телевизија као могућег аутора текста у New York Times-у означила и шефа Пентагона Џејмса Матиса, шефа Националне обавjештајне заједнице Данијела Коутса, шефа апарата Бијеле куће генерала Џона Келија, министра унутрашње безбједности Кирстен Нилсен и државног тужиоца Џефа Сешонса
  • Трампови противници дјелују у стилу – гдје CNN стаде – ти продужи. Тако је портал Axios већ објавио да Трамп сумњичи „већину својих сарадника“. Односно да је склон да повјерује у постојање завјере против себе

ГЛАВНА америчка антитрамповска телевизија – CNN – објавила је имена 13 сарадника предсједника САД који могу бити аутор непотписаног чланка у New York Times у којем шеф Бијеле куће подвргнут оштрој критици.

И не просто критици. Тај анонимац тврди и да је у Трамповом окружењу формиран својеврсни „покрет отпора“.

CNN је фактички сачинио списак кандидата за ауторство. Није искључено да му је права намјера – да посије додатни разгор унутар „Трамповог најужег круга“.

Било како било, на том списку су се нашли: правни консултатн Бијеле куће Џон Макган, шеф Националне обавјештајне заједнице Данијел Коутс, Трампова савјетница Келијен Конвеј, шеф апарата Бијеле куће генерал Џон Кели, министар унутрашње безбједности Кирстен Нилсен, државни тужилац Џеф Сешонс, шеф Пентагона Џејмс Матис, савјетник у Савјету за националну безбједност Фиона Хил, поптредсједник САД Мајк Пенс и стална представница САД у савету безбједности УН Ники Хејли.

Међу „сумњиве“ сврстао је чак и Трампову супругу Меланију, кћерку Иванку и њеног мужа Џареда Кушнера.

Свом трома је дао име Javanka.

Трамп је претходно од The New York Times затражио да открије идентитет анонимног писца текста. Притом је нагласио да сумња да се ради о било коме из Бијеле куће и оцјенио да се њујоршки лист сакрио иза „лажног извора“.

Притом је нагласио: „Ако плашљиви анонимус заиста постоји New York Times је дужан да његове име одмах саопшти влади у интересу националне безбједности“.

Тренутну ситуацију је оцјенио овако и поручио својим присталицама:

„Ја исушујем мочвару, а она покушава да пружи отпор. Не узбуђујте се – побједићемо!“

Трамп је пропустио да прокоментарише тврдњу из текста анонимног аутора да су амерички министри већ разматрали могућност да шефа државе одстране од власти, на шта им формално даје право 25-ти амандман који то допушта када је шеф државе „неспособан да врши дружност“.

Трампови противници дјелују у стилу – гдје CNN стаде – ти продужи.

Тако је портал Axios већ објавио да Трамп сумњичи „већину својих сарадника“. Односно да је склон да повјерује у постојање завјере против себе.

Исти портал је навео да је предсједник САД још прошле године имао властити списак сарадника које сумњичио за цурење информација из Бијеле куће. Чак тврди да је једном приликом рекао:

„Морамо их се ослободити. Змија има свуда, али ћемо их елиминисати“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар