Видео Свијет

Црначки немири нису више само црначки – захватили већ 35 градова САД

У НЕКИМ ГРАДОВИМА ВЕЋИНУ АГРЕСИВНИХ ЧИНЕ ДОШЉАЦИ – АНТИФА „ТЕРОРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА“
  • Досад преко 1.700 ухапшених у 22 града. Трећина свих приведених – у Лос Анђелесу
  • Открило се да су се (у Минеаполису) убијени црнац Џорџ Флојд и полицајац-убица Дерек Шовин веома добро познавали. Јер, пуних 17 година су заједно радили као „избацивачи“ у једном ноћном клубу. Флојд као унутрашњи, а Шовин као спољни

ЦРНАЧКЕ демонстрације – које су почеле након полицијског убиства црнца Џорџа Флојда у Минеаполису – већ су захватиле 35 великих и средњих градова САД.

Већ су и на улицама Сијетла, Сан Франциска, Лос Анђелеса, Чикага, Њујорка, Бостона, Њу Орлеанса, Лас Вегаса и низа других.

Полиција је већ ухапсила преко 1.700 људи у 22 града.

Индикативно је да је трећина похапшена у Лос Анђелесу!

Немири трају већ пет дана иако у неколико градова насрпам демонстраната – поред полиције – стоје и припадници Националне гарде.

Доналд Трамп је оцијенио да је то недовољно и позвао је градове и државе чији гувернери и градоначелници припадају Демократској странци да ангажују Националну гарду прије него што буде касно.

Свом апелу-захтјеву додао је и ово образложење:

„Демократе које управљају градовима и државама САД требало би да обрате пажњу на то како су јуче заустављени радикални лијеви анархисти у Минеаполису. Национална гарда је одрадила одличан посао.

Према његовим ријечима, у сузбијање немира укључено је око 5 хиљада бораца Националне гарде САД.

Варницу је укресало полицијско убиство у Минеаполису црнца Џорџа Флојда. Чудно убиство: притиском кољеном у врат жртве.

А то кољено је утолико чудније – или мање чудно! – што се разоткрило да су се Флојд и полицајац-убица Дерек Шовин веома добро познавали. Јер, пуних 17 година су радили као „избацивачи“ у једном ноћном клубу.

Флојд као унутрашњи, а Шовин као спољни.

Како се испоставило, жртва и убица су некада били колеге и радили као избацивачи у једном од ноћних клубова Минеаполиса. Међутим, то није једина `загонетка` везана за „црни мајдан“ у том граду из ког је све кренуло.

Градоначелник Минеаполиса, Џејкоб Фреј, изјавио је да већина најагресивнијих демонстраната уопште не живи у његовом граду. А ни у околним.

„Изазивачи нереда нису становници Минеаполиса. Дошли су са стране да би у овоме учествовали“.

Мелвин Картер, први човјек сусједног града (Сент-Пола), изјавио је такође да су актери немира „стигли из других (америчких) држава“.

Трамп не крије да америчке службе безбједности измају сазнања да у немирима најактивније учествују припадници покрета Антифа и већ затражио да буде проглажен за терористичку организацију.

Предсједник САД чак наглашава да демонтрације поводом убиства Флојда „предводе Антифа и други љевичарски екстремисти“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар