Одабрано Свијет

Црвена армија у рату са Њемцима и њиховим сателитима имала 6,1 милион погинулих, а они – 5,5 милиона

ГЛАВНА ЛАЖ ЈЕ ДА СУ ЗЛОЧИНАЧКИ СССР И `ТУПИ ГЕНЕРАЛИ` ХИТЛЕРОВЦЕ ЗАТРПАЛИ ЛЕШЕВИМА СВОЈИХ ВОЈНИКА

Совјетски тенкови у Берлину

  • Али, против СССР није вођен само рат, већ и – политика геноцида у оквиру које је било умртвљено 58 одсто заробљених совјетских војника, односно 2,5 милиона људи. А кад се све сабере, долази се до 8,6 милиона усмрћеих војника Црвене армије
  • У оквирима политике геноцида над нашим народом, убијено је и 18 милиона мирних грађана

Аутор: Сергеј МАРКОВ

ГЛАВНА лаж о Великом Отаџбинском (Другом светском) рату гласи: „Злочиначка власт и тупи генерали затрпали су Немце лешевима наших војника“.

Ово је главни правац фалсификовања, који се људима утувљује у главу хиљадама чланака, говора и изјава. Међутим, то је евидентна лаж која је у супротности са чињеницама.

Јер, на фронтовима у том рату је изгинуо приближно исти број совјетских и непријатељских војника. Ево бројки које би сви требало да знају.

Совјетских војника је у борбама погинуло 6,1 милион. Немаца је на нашем фронту изгинуло 5,1 милион. Плус још: 120 хиљада Румуна, 50 хиљада Мађара, 20 хиљада Италијана и по неколико хиљада припадник других народа који су се борили на страни Немачке, укључујући Французе, Шпанце, Летонце, Литванце, Естонце, Пољаке, Словаке, Холанђане, Белгијанце, Швеђане, Грузине, Украјинце, Јермене, (босанске) Муслимане, Русе и друге такође су били убијени на совјетском фронту.

Другим речима: у редовима непријатељске војске на Источном фронту укупно је погинуло око 5,5 милиона људи – готово исти број као у редовима Црвене армије.

Али, против наше земље није вођен само рат, већ и – политика геноцида.

А у оквиру те политике геноцида, било је умртвљено 58 одсто заробљених совјетских војника, односно 2,5 милиона људи. А кад се све сабере, долази се до 8,6 милиона усмрћеих војника Црвене армије.

Поред овога, у оквирима политике геноцида над нашим народом, убијено је 18 милиона мирних грађана.

То је био резултат:

1. Вештачки изазване глади на окупираним или блокираним територијама.

2. Терора.

3. Бомбардовањеа.

4. Болести услед ускраћивања становништву медицинске заштите.

Управо је овај геноцид, а не измишљена тупост и окрутност совјетских генерала, био главни узрок огромне смртности (укупно 27 милиона људи) у нашој земљи за време тог рата.

У биткама између Црвене армије и фашистичких освајача, губици су генерално, дакле, били безмало еквивалентни.

Главне војне губитке је Црвена армија имала током катастрофалних повлачења и опкољавања у лето 1941. и 1942. године под ударцима тада најискусније војске на свету.

Током офанзива 1943., 1944. и 1945. наши генерали и официри почели су да се боре много вештије и боље, па су губици нагло смањени.

„Затрпани лешевима“  – то је напросто лаж.

Било је: 5,5 милиона наспрам 6,1 милион.

http://fakti.org/rossia/crvena-armija-u-ratu-sa-nemcima-i-njihovim-satelitima-imala-6-1-milion-poginulih-a-oni-5-5-miliona

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар