Одабрано Свијет

Дан независности у Чикагу као у филмовима о мафији: 17 убијених и 70 рањених

МЕЂУ УБИЈЕНИМА ДВОЈЕ ДЈЕЦЕ, А У ОСТАЛИМ ГРАДОВИМА САД – ПОБИЈЕНО ЈОШ ПЕТОРО
  • Најгоре је било кад су се у јужном дијелу велеграда сукобиле двије супарничке банде

ПРОТЕКЛИ празнични викенд био је један од најкрвавијих у историји Чикага, будући да је убијено 17 људи, укључујући седмогодишњу дјевојчицу и 14-годишњег дјечака, а било је и 70 рањених, упркос заједничким напорима да се заустави насиље са додатних 1.200 полицајаца на улицама.

Насиље је било много горе него прошле године, када је за викенд 4. јула шест људи убијено, а 66 је рањено у пуцњавама широм града, преноси АП.

Након релативно мирног петка, прва пуцњава се догодила око 7 сати у суботу ујутро.

Седмогодишња Наталија Волас стајала је на тротоару испред куће своје баке на градској Западној страни током прославе Дана независности, када су, према подацима полиције, осумњичени изашли из аутомобила и отворили ватру. Дијете је смртоносно погођено у главу.

Отприлике три сата након што је Наталија погођена, група младића за које се вјерује да су чланови банде, искочила је из возила у градском насељу Енглвуд на јужној страни града и отворила ватру на члана супарничке банде.

Али дете, 14-годишњи Вернадо Џоунс, било је у близини, а један од метака испаљен на мушкарца који је убијен погодио је Вернада у пазухо.

Ове смрти уследиле су након низа пуцњава широм САД у којима је убијено неколико дјеце, укључујући шестогодишњег дјечака у Сан Франциску, шестогодишњака у Филаделфији, осмогодишњу дјевојчицу у Атланти, 11-годишњу дјевојчицу у Колумбији у Мисурију и осмогодишњег дјечака у Ховеру у Алабами.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар