Главно Свијет

Ђукановић поново изабран за лидера ДПС упркос губитку извршне власти

ЖИВИ У УВЈЕРЕЊУ ДА ЊЕГОВА СТРАНКА И ДАЉЕ ИМА `ПОСЕБНУ ОДГОВОРНОСТ ЗА ЦРНУ ГОРУ`
  • Одбацио спекулације да је кадровским промјенама, кривица за изборни резултат, пребачена на досадашњег замјеника предсједника и бившег премијера Душка Марковића
  • Нагласио да је увјерен да ће ДПС добити  изборе у Никшићу: „Те изборе обиљежава и мијешање актера ван Црне Горе. Већ је данас јак уплив са ванцрногорских адреса, али разочараћемо их, ДПС може да иде до побједе у Никшићу, што ће бити снажан импулс нашем дјеловању на државном плану“

ПРЕДСЈЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је вечерас, послије ванредног конгреса Демократске партије социјалиста (ДПС), на којем је поново изабран за њеног лидера, да ДПС није поколебао резултат парламентарних избора и да раде на томе да се брзо консолидују.

Он је на конференцији за новинаре послије завршетка деветог ванредног Конгреса ДПС, поручио да је то била прилика да се подсјети на резултате странке и разговара о грешкама и слабостима које су је довеле до садашње позиције.

ДПС у којој год улози била, како је рекао, носи посебну одговорност за Црну Гору.

„Јер ми смо она водећа политичка снага која је донијела независност и која је државу извела на прави пут – ЕУ и НАТО, тако да имамо посебну одговорност за очување тековина Црне Горе“, казао је Ђукановић.

Он је поручио да у ДПС снажно вјерују у грађанску Црну Гору, као и да су одлучни да се супроставе националистичким нападима, преноси РТЦГ.

Предсједник ДПС је оцијенио да су у тој партији направили кадровске промјене које уливају повјерење.

„Нови људи у врху странке треба да обезбиједе ново лице, направили смо кадровски захват који улива повјерење, да ћемо са енергијом младих људи добити оно што се показало као дефицит на изборима 30. августа. Добили смо умјесто замјеника четири потпредсједника, на неки начин смо се вратили старом рјешењу. Добили смо вриједне и доказане људе на тим мјестима“, рекао је Ђукановић.

Одбацио је спекулације да је кадровским промјенама, кривица за изборни резултат, пребачена на досадашњег замјеника предсједника и бившег премијера Душка Марковића.

Ђукановић је оцијенио да је ријеч о сталним покушајима да се освјежи прича о наводним скривеним сукобима у врху ДПС, као и да је циљ дијела јавности слабљење те странке.

„Морам разочарати оне који су сами разочарани кадровским промјенама у ДПС-у. Када и направите добар резултат, што је 35,7 одсто гласова, а када не погодите циљ, да останемо власт, апсурдно је неком објашњавати да је то незапамћен обим промјена у врху партије у цијелом парламентарном животу Црне Горе“, поручио је Ђукановић.

Он је поручио да је оптимиста по питању резултата избора у Никшићу, гдје ДПС, како наводи, може да иде до побједе.

„Мислим да смо поставили добру платформу за дјеловање. Увјеравам вас да ће доћи до раста рејтинга у Никшићу“, казао је лидер ДПС и додао да изборе у Никшићу „обиљежава и мијешање актера ван Црне Горе“.

„Већ је данас јак уплив са ванцрногорских адреса, али разочараћемо их, ДПС може да иде до побједе у Никшићу, што ће бити снажан импулс нашем дјеловању на државном плану“, поручио је Ђукановић.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар