Вијести Свијет

Ђукановић предао кандидатуру за предсједника Црне Горе и очекује побједу у првом кругу

ТВРДИ ДА ЋЕ ИЗБОРИ БИТИ „ПЛЕБИСЦИТ О СТРАТЕШКОМ ПРАВЦУ РАЗВОЈА ЦРНЕ ГОРЕ“
  • Потписе за предсједничку кандидатуру до сада су предали Хазбија Калач, Василије Миличковић, Марко Милачић, Драгиња Вуксановић и Добрило Дедеић

ПРЕДСЈЕДНИЧКИ кандидат Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић предао је данас Државној изборној комисији кандидатуру.

Ђукановић је поручио да је са више од 60.000 потписа грађана, скупљених у рекордно кратком року, потврђена моћ инфраструктуре ДПС-а и захвалио свима који су подржали његову кандидатуру.

Лидер ДПС-а је поновио да очекује побједу у првом кругу избора који су, како је нагласио, поновљени плебисцит о стратешком правцу развоја Црне Горе.

„Данас је Црна Гора пред новим искушењима. Политика коју ја персонификујем има капацитет поштовања према историјским вриједностима и да направи нова остварења и правилно одабере стратешки пут земље. И у наредном периоду желимо да обезбиједимо европски квалитет живота свих наших грађана“, рекао је Ђукановић након предаје кандидатуре.

Он је подсјетио на резултате власти под његовим вођством и додао да очекује да ће Црна Гора динамизирати реформе које ће водити ка већем стандарду свих грађана.

„Све то ће нас одвести ка чланству у ЕУ. Кампању ћемо окончати у кратком року и Црној Гори донијети још једну побједу у првом кругу“, поручио је Ђукановић.

Ђукановић своју кампању почиње у сриједу, 28. марта, из родног Никшића.

Потписе за предсједничку кандидатуру до сада су предали Хазбија Калач, Василије Миличковић, Марко Милачић, Драгиња Вуксановић и Добрило Дедеић.

Кандидат највећег дијела опозиције Младен Бојанић најавио је да ће то урадити сутра у 12.00 часова. Листе се могу предати до 26. марта.

Предсједнички избори биће одржани 15. априла, а пратиће их посматрачка мисија ОЕБС-а.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар