Главно Свијет

Ђукановићеве комите Јоаникију: Поставила те „црква Србије“ која нас 30 година посрбљава

ПОРУЧИЛИ МУ ДА НИКАД НЕЋЕ БИТИ ЊИХОВ МИТРОПОЛИТ, А ДА ЦРНУ ГОРУ „ЧУВА БОГ“
  • Тврде преко Фејсбука да им  је `Црква Србије` толико зла нанијела да га никад више исправити не може

ПАТРИОТСКО-комитски савез Црне Горе који је са ДПС, странком Мила Ђукановића, организовао протесте против устоличења изабраног митрополита црногорско-приморског СПЦ Јоаникија, поручио је данас да он никада неће бити њихов митрополит, јер су га, како тврде, „изабрали српски предсједник Александар Вучић и црква Србије“.

– И јесте црква Србије, предсједник Србије вам је изабрао патријарха, митрополите, Црној Гори је укинуо све оно што је Амфилохије градио, па шта сте ви друго но црква Србије, навеле су комите у саопштењу објављеном на свом Фејсбук профилу и додале да митрополит Српске православне цркве Јоаникије Мићовић никада неће бити митрополит Црногораца и никада Црногорци неће признати његову јурисдикцију ни у чему.

– Црква Србије која посрбљава Црногорце већ 30 година, толико нам је зла нанијела да га никад више исправити не може – саопштиле су црногорске комите на свом Фејсбук налогу.

Они су оптужили СПЦ да је подијелила грађане Црне Горе и да јој је свако непријатељ ко, како кажу, другачије мисли.

Створили су, тврде, „једну армију мрзитеља свог дома, отаџбине, свог црногорског поријекла“.

Јоаникију су поручили да није, како кажу, више биће које може да их проклиње и додају да те „заостале форе примјењује на многе што су, учешћем на литијама, покушали да оперу властите биографије“.

Изабраном митрополиту црногорско-приморском су поручили и да треба да зна да „Бог чува Црну Гору“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар