Видео Свијет

Ердоган позива да Азербејџан војно ликвидира јерменску Републику Карабах

ВОЈНИ ВРХ КАРАБАХА ОБЈАВИО ВИДЕО УНИШТАВАЊА АЗЕРБЕЈЏАНСКИХ ТЕНКОВА

ВОЈСКА непризнате Републике Карабах објавила је видео тенковске битке током офанзиве азербејџанских јединица на јужном дијелу фронта.

Наведена је извјава портпарола јерменског Министарства одбране Шушана Степањана да је Азербејџан у досадашњим борбама изгубио десет тенкова и других борбених оклопних возила.

Азербејџан је покушао блиц-криг, али ни овога пута није успио ни на једном мјесту да продре иоле дубље у територију Карабаха.

Упркос томе што се посљедњих година форсирано наоружавао, купујући ратну технику од Русије, Турске и Израела (ПВО системе и дронове).

Званична Анкара нимало не крије да на све начине стоји иза Азербејџана, али је засад мало вјероватно да ће се војно ангажовати на његовој страни (као у Сирији и Либији).

Због Русије, наравно.

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган је, иначе, изјавио да је дошло вријеме да се оконча окупација азербејџанских земаља од стране Јерменије. Упркос томе што је Карабах исконска јерменска земља коју је СССР поклонио Азербејџану.

Додао је да ће једино повлачење војске Јерменије из Карабаха вратиће мир у регион“.

Турски министар одбране Хулуси Акар такође је отворено подржао Азербејџан:

„Јерменија мора одмах зауставити нападе и вратити најамнике и терористе доведене на Јужни Кавказ“.

Јерменско Министарство спољних послова изјавило је да је Турска директно умијешана у непријатељства у Карабаху.

„Турски војни специјалци боре се раме уз раме са Азербејџанцима, који користе турско оружје, укључујући дронове и војне авионе“, саопштило је министарство.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/erdogan-otvoreno-poziva-da-azerbejdzan-vojno-likvidira-republiku-karabah

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар