Одабрано Свијет

Еспер приписује Русији и Кини оно што Америка годинама ради чак и УН и Меркел

У ИНТЕРВЈУУ LA STAMPA: РУСИЈА ЈЕ ПОМОГЛА ИТАЛИЈИ, АЛИ ПРАВИ РАЗДОР ИЗМЕЂУ РИМА И САВЕЗНИКА
  • Шеф Пентагона се овако окомио на Кину: „Хуавеи и 5Г су важан пример злонамерних активности Кине. То може наштетити нашем савезу. Зависност од кинеских испоручилаца 5Г може довести до тога да кључни системи наших партнера постану рањиви на искључење, манипулацију и шпијунажу

МARK Еспер je у интервјуу италијанском листу La Stampa рекао да Русија и Кина користе пандемијску ситуацију у свету за своје интересе.

Амерички министар одбране притом је био прилично директан:

Русија је пружила медицинску помоћ Италији, али потом је покушала да ту помоћ искористи за сејање раздора између Рима и његових савезника преко кампање дезинформација“.

По америчком обичају: о самој „кампањи“ и конкретним „дезинформацијама“ – ни реч.

Уместо тога је, верујући да је то нешто лукаво и нека врста дриблинга, додао:

Сједињене Државе се надају да је помоћ Москве Италији била корисна. Надам се да ће структуре италијанске националне безбедности остати будне све док руски контингент буде на вашој територији“.

Амерички министар је такође рекао да неки можда покушавају да искористе пандемију и са њом повезане економске изазове да би инвестирали у стратешки важне индустрије и инфраструктуру у другим земљама. Па упозорио  да то „може  дугорочно утицати на безбедност (Запада)“ и окомио се на Кину:

Хуавеи и 5Г су важан пример злонамерних активности Кине. То може наштетити нашем савезу. Зависност од кинеских испоручилаца 5Г може довести до тога да кључни системи наших партнера постану рањиви на искључење, манипулацију и шпијунажу“.

А то што је америчка електронска шпијунажа (НСА) годинама шпијунирала све – од Уједињених нација до Ангеле Меркел, и што то чини и данас – то је, дакако, добро за цео свет!

http://fakti.org/alter-america/esper-pripisuje-rusiji-i-kini-ono-sto-amerika-godinama-radi-cak-i-un-i-merkel

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар