Свијет

Француски европосланик: Космет мора да остане српски јер је историјска колијевка српског народа

НИКОЛА БЕЈ ФРАНЦУСКО-ЊЕМАЧКИ ПЛАН НАЗВАО УВРЕДОМ ЗА БЕОГРАД
  • Нагласио: Пројекат „велике Албаније“ представља директну пријетњу Европи… Крајње је вријеме да Европска комисија, која дијели лекције о људским правима, поштује територијални интегритет Србије и основне принципе међународног права

ФРАНЦУСКИ европарламентарац Никола Беј назвао је увредом француско-њемачки приједлог да Београд призна независно Косово у замјену за нејасно обећање чланства у ЕУ и поручио да Космет мора да остане српски, јер је историјска колијевка српског народа.

– Морамо да наставимо да говоримо истину о томе шта се дешава на Косову и Метохији, да пробудимо западно мишљење о томе кроз шта хришћани тамо пролазе. Медијско ћутање које скрива право стање једино је што омогућава западним лидерима да наставе да подржавају Албанце – рекао је Беј за Вечерње новости.

Он је нагласио да је крајње вријеме да Европска комисија, која дијели лекције о људским правима, поштује територијални интегритет Србије и основне принципе међународног права.

У осврту на напад на српске младиће на Космету и чињеницу да су то западни моћници и медији прећутали, Беј је рекао да је очигледно да би, када би западни медији и лидери проговорили о овој драми, званична и лажљива ситуација на Косову била доведена у питање.

Беј је навео да је на лажи заснована и акција НАТО-а и западних сила од 1999. године до сада.

Према његовим ријечима, Срби су 1999. године били криви што су жељели да живе међу собом и нађу своју нацију уједињену, независну и јаку.

– То је оно што је дато скоро свим народима Европе, чувено право народа на самоопредјељење. Срамно је да је то Србима забрањено – поручио је Беј.

Он је навео да пројекат „велике Албаније“ представља директну пријетњу Европи.

– На прилично сличан начин, пројекат великог Отоманског царства који носе Турска и Азербејџан са жељом да анектира Јерменију и искоријени Јермене, захтјева политички, дипломатски и по потреби војни одговор солидарности Европљана са Јерменима – рекао је Беј.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар