Одабрано Свијет

Француски пензионисани генерали Макрону: Заустави исламизацију јер води у грађански рат

ПИСМО УПОЗОРЕЊА ПОТПИСАЛО ЈОШ 100 ВИСОКИХ ОФИЦИРА И 1000 ДРУГИХ ВОЈНИХ ЛИЦА
  • Генерали навели да исламисти настављају да запоседају периферију земље, где успостављају сопствени поредак
  • Марин Ле Пен их подржала и позвала да јој се придруже у „борби за Француску“       
  • Главни потписник је 80-годишњи Кристијан Пикемал, који је командовао Легијом странаца, али је изгубио привилегије које уз то иду након што је ухапшен током антисламских демонстрација 2016. године

ДВАДЕСЕТАК пензионисаних француских генерала упутило је писмо Емануелу Макрону, влади и парламенту земље, захтевајући спречавање грађанског рата, до којег ће, по њиховој процени, доћи ако се настави „исламизација државе.

Њихово упозоравајуће писмо објавио је лист Valeurs actuelles, a потписало га је још стотину високих официра и преко хиљаду других француских војних лица.

Аутори писма тврде да Француској прете колапс и улажење у грађански рат у случају даљег нечињења руководства земље.

Указали су да је борба против расизма у свом савременом облику дискриминаторна и да се води искључиво с циљем „изазивања сукоба, чак и мржње између националних заједница у Француској“.

Генерали наводе да исламисти настављају да запоседају периферију земље, где успостављају сопствени поредак који је у супротности са вредностима Француске.

Такође су упозорили на опасност претварања територије државе у области „подложне догмама које су у супротности са нашим уставом“.

Оценили су да „мржња превладава над братством“ током разних протеста и указали да власт „полицију претвара у жртвено јагње које истура пред Французе у жутим прслуцима који изражавају свој очај“.

Навели су да до пре десет година нико није ни слутио да ће наставницима бити одсецане главе. Па упозорили:

Доста је оклевања! Ситуација је озбиљна, не губите време и знајте да смо спремни да подржимо политике које ће узети у обзир безбедност нације. Ако се ништа не предузме, апатија ће се и даље неумољиво ширити у друштву, што ће на крају довести до експлозије и интервенције наших активних другова у ризичној мисији заштите наших цивилизацијских вредности и заштите наших сународника!“

Нагласили су да ће хаос који се шири прерасти у грађански рат са хиљадама мртвих.

Главни потписник је 80-годишњи Кристијан Пикемал, који је командовао Легијом странаца, али је изгубио привилегије које уз то иду након што је ухапшен током антисламских демонстрација 2016. године.

Лидер Националног удружења Марин Ле Пен подржала је потписнике писма и позвала војску да јој се придружи „у борби за Француску“.

Влада Француске осудила је писмо генерала и упоредила га са неуспелим пучем француске војске у Алжиру 1961. године, изазваним одлуком тадашњег француског лидера Шарла де Гола да тој  афричкој земљи да независност.

Министар војске Флоренс Парли оценила је на Твитеру да пензионисани генерали више не играју никакву улогу у француским оружаним снагама и да заступају само своја гледишта.

У Француској живи око пет милиона муслимана – највише у западној Европи. Велика већина је пореклом из бивших француских колонија.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/francuski-penzionisani-generali-makronu-zaustavi-islamizaciju-jer-vodi-u-gradjanski-rat

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар