Одабрано Свијет

Герасимов: Америчка стратегија „Тројански коњ“ укључује протесте пете колоне и ударе из космоса

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА РФ: ПЕНТАГОН СЕ СПРЕМА ЗА РАТОВАЊЕ СА ВИИСОКОТЕХНОЛОШКИМ СИЛАМА
  • „Вашингтон и његови савезници определили су се за агресивни смер спољне политике. Раде на офанзивним војним дејствима попут глобалног удара и мултисферних битака. Сједињене Државе у све то укључују технологије обојених револуција и такозване меке силе. Циљ им је уништавање државности непоћудних земаља, смена законите власти у таквим земљама и подривање њиховог суверенитета“

ПЕНТАГОН је започео разраду своје нове стратегије војних дејстава под називом „Тројански коњ“ – изјавио је начелник руског Генералштаба Валериј Герасимов.

Генерал армије Герасимов истовремено је и први заменик министра одбране РФ, а објаснио је да се нова америчка  стратегија ослања на „активно коришћење протестног потенцијала пете колоне у функцији дестабилизације ситуације са истовременим наношењем удара високопрецизним оружјем по најважнијим објектима противника“.

Герасимов је нагласио да се ради о „принципијелно новој стратегији вођења ратних операција“. И наставио:

„Желим да укажем да је Русија спремна за осујећивање сваке америчке стратегије. Последњих година смо за време војних вежби разрадили концептуалне приступе за неутралисање агресивних дејстава вероватних противника. Наш главни одговор је – стратегија активне одбране која полази од одбрамбеног карактера наше војне доктрине, а предвиђа извођење комплексних мера срачунатих на брже неутралисање претњи безбедности државе“.

У овом контексту је посебно истакао:

„Ми морамо у развоју војне стратегије увек бити корак испред вероватних противника“.

Вративши се поново војним плановима САД, Герасимов је указао да су се Вашингтон и његови савезници определили за „агресивни смер спољне политике“:

„Раде на офанзивним војним дејствима попут глобалног удара и мултисферних битака. Сједињене Државе у све то укључују технологије обојених револуција и такозване меке силе. Циљ им је уништавање државности непоћудних земаља, смена законите власти у таквим земљама и подривање њиховог суверенитета“.

Генерал Герасимов је навео да се нешто слично већ догађало у ираку, Либији и Украјини, а сада се покушава у Венецуели.

Начелник руског Генералштаба све је ово рекао на конференцији посвећеној војној стратегији, нагласивши да се САД спремају за ратовање са „високотехнолошким противницима“ са извођењен нападачких операција и из космоса.

http://fakti.org/ruski-kalibar/gerasimov-americka-strategija-trojanski-konj-ukljucuje-proteste-pete-kolone-i-udare-iz-kosmosa

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар