Одабрано Свијет Фото

Грандиозна церемонија у Каиру: Египат превезао мумије 18 својих фараона у нови музеј

ПРЕМЕШТЕНЕ СУ У НАЦИОНАЛНИ МУЗЕЈ ЕГИПАТСКЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ – УЗ ДРЖАВНИЧКЕ ПОЧАСТИ
  • Пред дугом поворком саркофага, стилизованих тако да личне на древне чамце који су крстарили Нилом, били су чувари на коњима обучени као Египћани који су живели пре три-четири хиљаде година
  • У нови музеј стигла су и балзамована тела фараона Рамзеса II, Тутмоса III и Сета I. Такође и египатске царице Хатшепсут
  • Церемонију је, поред других најважнијих личности Египта и бројних високих гостију, посматрао и шеф државе Абдел Фатах Ас-Сиси

У КАИРУ је одржана грандиозна церемонија превоза мумија 18 египатских фараона и четири царице.

Из Египатског националног музеја, смештеног на тргу Тахрир у центру Каира у новосаграђени Национални музеј египатске цивилизације у древном подручју Фустате у Каиру.

Организатори су церемонију назвали „златном парадом фараона“, а почела је у 20.00 по каирском времену.

Пред дугом поворком саркофага, стилизованих тако да личне на древне чамце који су крстарили Нилом, били су чувари на коњима обучени као Египћани који су живели пре три-четири хиљаде година.

Колона је прешла пет километара дуж Нила. Од старог до новог музеја.

У Национални музеј египатске цивилизације стигла су и балзамована тела фараона Рамзеса II, Тутмоса III и Сета I. Такође и египатске царице Хатшепсут.

Церемонију је, поред других најважнијих личности Египта и бројних високих гостију, посматрао и шеф државе Абдел Фатах Ас-Сиси.

Министар за антиквитете и туризам Египта Халед ал-Анани рекао је да су мумијама, док су превожене у нови музеј, одаване почасти као шефовима држава.

Нагласио је да се у Каиру збио „највећи културни догађај у Египту последњих година“.

http://fakti.org/globotpor/grandiozna-ceremonija-u-kairu-egipat-prevezao-mumije-svojih-18-faraona-u-novi-muzej

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар