Одабрано Свијет

Хајка у САД на професорку Харварда која тврди да постоје само два пола – женски и мушки

ТРАЖЕ ОД КЕРОЛ ХУВЕН ДА ГОВОРИ И ПИШЕ О „ТРУДНИМ ЉУДИМА“ А НЕ О „ТРУДНИМ ЖЕНАМА“
  • Речи Хувен су наљутиле Лору Симоне Луис, директорку за различитости и инклузију на Харварду. Она је изјаву своје колегинице назвала „штетном и трансфобичном“. И навела да децу могу рађати и трансгендери, интерсексуални и полно неконформни мушкарци
  • Хувен јавно упитала Луис: „Где сте нашли код мене трансфобију и наношење штете студентима? Верујем да знате да сам на страни свих својих студената, али – ја такође размишљам и о науци“

ПРОФЕСОР Харварда Керол Хувен рекла је телевизији Fox News да постоје само два пола – женски и мушки – и одмах била оптужена за трансфобију.

Износећи резултате своје последње студије, ова америчка научница је рекла:

„Чињенице су да заправо постоје два пола – мушки и женски. То је одређено тиме какве репродуктивне ћелије производимо“.

Њене речи су наљутиле Лору Симоне Луис, директорку за различитости и инклузију на Харварду. Изјаву своје колегинице назвала је „штетном и трансфобичном“.

Луис је навела да не могу само жене остати у другом стању, већ и трансгендери, интерсексуални и полно неконформни мушкарци.

Додала је: „Студентима медицине није тешко да то запамте“, додала је и запослене на универзитету позвала на употребу „инклузивног језика“.

Сугерисала је употребу израза „трудни људи“.

Луис су подржали твитер-корисници који су Хувен поручили:

„Ако не можете да се узмете у обзир да постоје и трудни транс мушкарци јер верујете да само жене могу бити трудне требало би вам трајно одузети лекарску лиценцу због угрожавања живота таквих мушкараца и њихових беба.

Професорка Хувен је јавно упитала Луис:

„Где сте нашли код мене трансфобију и наношење штете студентима? Верујем да знате да сам на страни свих својих студената, али – ја такође размишљам и о науци“.

Огласили су се већ и они који су њу подржали.

Деби Хејтон је оценила: „Код ње нема никакве трансфобије и ничег штетног. Њена анализа је тачна. Мушко и женско се разликују по биологији. Жене остају у другом стању. То је истина“.

Дејвид Џексон је нагласио да сама чињеница да Харвард има „директора за разноликост и инклузију“ сведочи да је америчка наука исклизнула из колосека.

http://fakti.org/alter-america/hajka-u-sad-na-profesorku-harvarda-koja-tvrdi-da-postoje-samo-dva-pola-zenski-i-muski

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар