Одабрано Свијет

Хашки налог против Путина поздравио Бајден за којим би прави МКС плакао због разарања Србије

ПРИДРУЖИО МУ СЕ БРИСЕЛСКИ ВАЗАЛ ЖОЗЕП БОРЕЉ КОЈИ ЈЕ СЛЕП ЗА ЗЛОЧИНЕ КИЈЕВА ПРОТИВ ДОНБАСА
  • Џо Бајден се, иначе, поводом Дана Светог Патрика трапаво нашалио на рачун свог ирског порекла, рекавши да „није баш Ирац” јер не пије алкохол, а и да му рођаци „не леже по затворима”. Пре тога је – за време сусрета са ветеранима Другог светског рата у Делаверу – изговорио да јесте можда Ирац, али да уопште није будала

Извор: Факти

ОЧЕКИВАНО, председник САД Џо Бајден поздравио је одлуку Међународног кривичног суда да изда налог за хапшење Владимира Путина.

„Мислим да је то оправдано. Путин је починио очигледне ратне злочине. То је веома јак потез“, рекао је амерички председник.

Придружио му се – такође очекивано – и бриселски атлантиста, високи комесар ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ, оценивши да налог за хапшење „важна одлука међународне правде“.

Додао је да је то „само почетак“:

„То је важна одлука за украјински народ. Увек смо јасно стављали до знања да они који су одговорни за незакониту агресију на Украјину морају бити кажњени“.

Бајден се, иначе, поводом Дана Светог Патрика трапаво нашалио на рачун свог ирског порекла, рекавши да „није баш Ирац” јер не пије алкохол, а и да му рођаци „не леже по затворима”.

„Ја сам једини Ирац којег ћете икада упознати који никада није пио, тако да сам добро. Ја заиста нисам Ирац“, рекао је Бајден на годишњој вечери Пријатеља Ирске у Капитолу.

Бајден је том приликом рекао и да у Ирској постоји „Финеганов паб“ који је повезан са његовом породицом.

Он је децембра 2022-ге рекао да има „и мало италијанског у себи“ јер се оженио ћерком Италијана Доминика Ђакопе. Међутим, Доминик је био деда његове супруге Џил, а не отац.

За време сусрета са ветеранима Другог светског рата у Делаверу, Бајден је изговорио да је можда Ирац, али да уопште није будала.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар