Свијет

Хил: Свесрпски сабор је био велики догађај – посебна манифестација

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР У СРБИЈИ: СУШТИНА ДЕЈТОНА ЈЕ ДА СЕ НЕ ДОНОСЕ ЈЕДНОСТРАНЕ ОДЛУКЕ
  • Кристофер ХИЛ: Мислим да сви морају да схвате да је Дејтон основа територијалног интегритета БиХ и територијалног интегритета ентитета унутар БиХ и да те елементе Дејтона морају поштовати све стране

ЗА разлику од америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија који је осудио усвојене закључке на Свесрпском сабору као напад на Дејтонски мировни споразум, амбасадор САД у Београду Кристофер Хил је изјавио да је у главном граду Србије током викенда одржан велики догађај и да је то била једна посебна манифестација са свим што се на сабору дешавало.

Хил је рекао да је, што се тиче БиХ, Дејтон универзално подржан од стране српске и америчке владе.

– И једни и други смо потписници Дејтонског споразума и то је начин на који треба наставити. Мислим да је поента у вези са Дејтоном врло јасна. Дејтонским мировним споразумом не доносите једностране одлуке. То се мора урадити на нивоу цијеле земље.

– Мислим да једна ствар коју сви морају да схвате јесте да је Дејтон основа територијалног интегритета БиХ, територијалног интегритета ентитета унутар БиХ и да ове елементе Дејтона морају поштовати све стране – поручио је Хил.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар