Свијет

Један од кључних генерала Пентагона: Русија има невјероватно моћне оружане снаге

ЏОН ХЕЈТЕН: МОРАМО СХВАТИТИ КАКО СУ СВОЈУ ВОЈНУ МОЋ ТОЛИКО ПОВЕЋАЛИ ЗА ДВИЈЕ ДЕЦЕНИЈЕ
  • Кандидаткиња за место сталног представника САД у НАТО Џулијен СМИТ назвала Русију главном војном пријетњом НАТО у наредној деценији

РУСИЈА данас располаже невјероватно моћном војном силом – оцијенио је замјеник предсједника Комитета начелника штабова Оружаних снага САД генерал Џон Хајтен.

У наступу у Атлантском савету у Вашингтону, додатно је указао и упозорио:

„Русија заиста има невјероватно моћну војску. Важно је разумјети и како су своју војску трансформисали током посљедњих 20 година. Мислим да је такође важно схватити да се ово изненађење није догодило преко ноћи“.

Генерал Хајтен је од 2016. до 2019. руководио је Стратешком командом Оружаних снага САД.

Колумниста Крис Осборне 15. септембра је упозорио НАТО да се не шали са руском војском јер захваљујући модернизацији представља пријетњу и Сједињеним Државама и НАТО.

Део руских снага на управо завршеним стратешким маневрима Запад-2021

Истог дана је кандидаткиња за мјесто сталног представника САД у НАТО Џулијен Смит назвала Русију главном војном пријетњом НАТО у наредној деценији.

Министар одбране РФ Сергеј Шојгу изразио је 28. јула озбиљну забринутост због повећавања борбеног потенцијала НАТО близу граница Русије и Бјелорусије.

Истовремено је Валериј Герасимов, начелник Генералштаба Оружаних снага РФ, рекао је да се активност НАТО -а у близини граница Русије значајно повећала и да је провокативне природе.

http://fakti.org/oruzje/vrhunski-americki-general-rusija-ima-neverovatno-mocne-oruzane-snage

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар