Одабрано Свијет

Јединице руске 58. армије са Кавказа стигле на Крим, треба да почну борбе за Очаков, Николајев и Одесу

УКРАЈИНЦИ ИЗ „АЗОТА“ НУДЕ ПРЕГОВОРЕ О ПРЕДАЈИ, НЕКИ НАПУШТАЈУ ФРОНТ КОД ЛИСИЧАНСКА
  • Руска флота у кругу фабрике трансформатора на периферији Николајева ударима „Калибара“ уништила 10 хаубица М777 и до 20 оклопних возила које је Запад испоручио Украјини. Да овај град није случајно мета, потврђује и напад истим крстарећим ракетама на командно место украјинске армије у зони између Николајевске и Запорошке области. А завршио се са 50-ак убијених генерала, међу којима је био и један из кијевског Генералштаба, и других украјинских официра

НА КРИМ су стигли припадници јединица из састава руске 58-ме армије која је у августу 2008-ме одиграла главну улогу у разбијању снага Грузије које су извршиле агресију на Републику Северну Осетију.

Команда 58-ме је у Владикавказу, а није тешко замислити да су њене ударне јединице стигле на Крим због скорих војних операција северно од „златног полуострва“.

Израелски војни експерт Јаков Кедми претпоставља да ће прва мета бити лука Очаков која се налазу у ушћу Дњепра у Црно море. А да ће одмах потом на ред доћи Николајев.

Додуше, Кедми допушта и могућност да после Очакова одмах уследи „операција Одеса“. Због успостављања везе са Придњестровљем и избијања на ушће Дунава.

Појавиле су се, међутим, индиције да би Очаков и Николајев могу да буду две фазе исте операције.

Руска флота је ударима „Калибара“ уништила 10 хаубица М777 и до 20 оклопних возила које је Запад испоручио Украјини у кругу фабрике трансформатора на периферији Николајева.

Да овај град није случајно мета, потврђује и напад истим крстарећим ракетама на командно место украјинске армије у зони између Николајевске и Запорошке области. А завршио се са 50-ак убијених генерала, међу којима је био и један из кијевског Генералштаба, и других украјинских официра.

Украјинци су у самом Донбасу, очекивано, у све већим проблемима.

Њени који су се били забарикадирали у кругу северодоњецке фабрике „Азот“ траже преговоре о условима капитулације. Пре њих су се код Метелкина предали остаци батаљона „Ајдар“ који Донбас памти само по злу.

Једна од јединица које бране Лисичанск (преко 100.000 становника) оставила је тешко наоружање и напустила положаје.

Руска авијација је току последња 24 сата високопрецизним ударима разбила украјински железнички ешалон са људством и техником, уништивши преко 100 украјинских војника, 30 тенкова и других борбених оклопних возила. Тај ешалон се кретао из Владимир-Волинског ка зони борбених дејстава у Донбасу, а нападнут је у близини железничке станице Губиниха у Дњепропетровској области.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/jedinice-ruske-58-armije-sa-kavkaza-stigle-na-krim-treba-da-pocnu-borbe-za-ocakov-nikolajev-i-odesu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар