Свијет

Јерменски `петооктобраши`обогаљивањем пријете посланицима који нису гласали за Пашињана

ДЕМОНСТРАНТИ БЛОКИРАЛИ ЦЕНТАР ЈЕРЕВАНА, ПУТЕВЕ ЗА АЕРОДРОМ, ГРУЗИЈУ И ИРАН
  • Демонстранти упали у градске куће Гимрија и Маралика и затражили од њихових градоначелника да им се придруже
  • Тврде да желе да Јерменију ослободе од власти Републиканске партије које је на недавним изборима – чију легалност нико није оспорио – освојила 58 одсто гласова
  • Постоје индиције да – као што је било увијек у сличним приликама у другим земљама – демонстрације финансирају Сједињене Државе. Америчке тајне службе и у Јерменији диригују и обојеном револуцијом у цјелини и најдиректније – „ударним групама“ и дејствима провокатора

АМЕРИКАНЦИ своје обојене револуције организују по принципу: што да (у неку земљу) шаљемо војску кад од незадовољних (у њој) можемо направити своју војску.

По овој формули се развија и обојена револуција у Јерменији. Незадовољни су већ мобилисани и изведени на улице и имају снове и жеље какве су имали Срби који су ишли ка Петом октобру.

Зато су данас – на позив свог лидера, Никола Пашињана, који јуче у националном парламенту није добио већину потребну да буде изабран за премијера – паралисали пола земље.

Прво су јеревански студенти блокирали централне улице главног града.

Потом је друга демонстрантска колона блокирала пут према главном аеродрому Јерменије (Звартноц) и магистралне саобраћајнице Југ-Север и Арарат-Јереван.

Фактички су блокирани путеви према Грузији и Ирану.

Једна од главних барикада је на магистрали код града Вајк. Преко пута су постављени камиони и булдожери, а дјечаци иза њих играју фудбал и одбојку.

Готово истовремено су јерменски `петооктобраши` упали у градске куће Гимрија и Маралика и затражили од њихових градоначелника да им се придруже.

Демонстранти тврде да желе да Јерменију ослободе од власти Републиканске партије које је на недавним изборима – чију легалност нико није оспорио – освојила 58 одсто гласова.

Постоје индиције да – као што је било увијек у сличним приликама у другим земљама – демонтсрације финансирају Сједињене Државе.

Америчке тајне службе и у Јерменији диригују и обојеном револуцијом у цјелини и „ударним групама“ и дејствима провокатора.

Зато нимало не изненађује што су посланици који су гласали против избора Пашињана за премијера већ добили пријетње да ће бити „обогаљени или ликвидирани“.

Демонстранти засад само `стражаре` испред кућа и станова неких посланика.

Ситуација се усијава и постаје непредвиљива. Поготово ће то бити ако Републиканска партија одлучи да се супротстави.

Власт је паралисана. Јерменски парламент данас није засједао јер није имао кворум. Нису дошли посланици које контролишу Пашињан и амбасада САД  у Јеревану.

Војска се засад држи по страни.

Нејасно је у којој мери Американци контролишу јерменску тајну полицију.

http://fakti.org/globotpor/jermeni/jermenski-petooktobrasi-obogaljivanjem-prete-poslanicima-koji-nisu-glasali-za-pasinjana

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар