Одабрано Свијет

Јесу ли Бајден, Харис, Пелоси и Х. Клинтон америчка „четворочлана банда“?

ПОЛА „БАНДЕ“ – КЛИНТОН И ПЕЛОСИ – ВЕРУЈЕ ДА ЋЕ ЛОВ НА ТРАМПИСТЕ ОЈАЧАТИ ВЛАСТ ДЕМОКРАТА
  • Друштво 78-годишњем председнику САД Џоу Бајдену не чини само 56-годишња Камала Харис, већ и 80-годишња Ненси Пелоси и 73-годишња Хилари Клинтон. Првих троје чак формално заузимају прва три положаја у америчкој хијерархији моћи, а бивша прва дама има свако право на место у `четворки` као особа од које је украдена победа на последњим председничким изборима
  • Гори део „банде“ су Клинтонова и Пелоси. Прва је у разговору са другом рекла и ово: „Волела бих да преслушам његове телефонске разговоре – да проверим да ли је разговарао са Путином оног дана када су побуњеници упали у КапитолНеопходно је спровести одвојену истрагу побуне од 6. јануара, баш као и о догађајима 11. септембра 2001. године
  • Пелоси је то ватрено подржала и додала: „Не знам шта Путин има о Трампу политички, финансијски или лично, али оно што се догодило прошле недеље је поклон Путину који жели да поткопа демократију у нашој земљи и широм света. А они људи су, можда и несвесно, Путинове марионете. Они су радили `Путинов посао` када их је председник САД подстакао на побуну“
  • Јасно је да завера против Трампа није потекла из самих специјалних служби. Њене нити морају водити до Беле куће у време власти Обаме и Бајдена и до изборног штаба Хилари Клинтон.  А да се у потрази за истином не би дошло до њих, односно – да не би завршили пред судом, они морају и даље викати – „Трамп је Путинова марионета“

Аутор: Петар АКОПОВ

У АМЕРИЦИ је власт прешла у руке домаће четворочлане банде, али ћемо јој разбити њене псеће главе – ово је оно што је Доналд Трамп, који је напустио Белу кућу, могао да каже на свом опроштају да је користио кинески политички језик од пре 45 година.

Али, иако су и говор мржње и тоталитарне методе већ успешно употребљени против Трампа, а он сам указује на Бајденове кинеске везе, термин „четворочлана бандајош увек се не користи у америчкој политичкој борби. А врло је погодан за опис нове конфигурације моћи у САД – с том разликом што су у кинеској „банди“ била три мушкарца и једна жена (Маова супруга), док је у америчкој верзији све управо супротно.

Друштво 78-годишњем председнику Бајдену не чини само 56-годишња Камала Харис, већ и 80-годишња Ненси Пелоси и 73-годишња Хилари Клинтон. Првих троје чак формално заузимају прва три положаја у америчкој хијерархији моћи, а бивша прва дама има свако право на место у `четворки` као особа од које је украдена победа на последњим председничким изборима.

Трамп је крао уз помоћ или чак у име Владимира Путина. Да, ово је званична верзија историје Комунистичке партије,  извините америчке Демократске партије.

Двојац на главним државним функцијама – Џо Бајден и Камала Харис

Само, то није тек историја: демократе ће – иако је Трамп напустио Белу кућу наставити да траже руски траг. Односно, „Путинов дух ће се у Вашингтону тражити не мање упорно него током претходне четири године.

Ово је постало јасно након емитовања  разговора између Хилари Клинтон и Ненси Пелоси, чији је домаћин била бивша прва дама САД. 

Њих две су разговарале о Трампу и нису могле да заобиђу Путина.

Разговор био о „јуришу на Капитол“ , а Клинтонова је рекла да жали што се истинска дубина Трампове мржње према демократији можда никада неће разоткрити. Притом је ипак изразила наду да ће једног дана постати познато коме је председник САД „дужан“ и „ко вуче конце“:

„Волела бих да преслушам његове телефонске разговоре – да проверим да ли је разговарао са Путином оног дана када су побуњеници упали у Капитол.

Неопходно је спровести одвојену истрагу побуне од 6. јануара, баш као и о догађајима 11. септембра 2001. године, рекла је Клинтон, питајући Пелоси за мишљење о том питању.

Пелоси је ватрено подржала ту идеју и подсетила да је Трампу већ рекла:Са вама, господине председниче, сви путеви воде до Путина“. И наставила:

Не знам шта Путин има о њему политички, финансијски или лично, али оно што се догодило прошле недеље је поклон Путину који жели да поткопа демократију у нашој земљи и широм света. А они људи су, можда и несвесно, Путинове марионете. Они су радили `Путинов посао` када их је председник САД подстакао на побуну“.

Другим речима, сада неће само покушати да Трампа позову на одговорност због покушаја побуне и незаконитог преузимања власти – покушаће да му пришију да то ради на подстицај или у координацији са Путином.

Вође кинеске четворочлане банде – Маова супруга Ђанг Ћинг

Чињеница да Трамп 6. јануара није разговарао са Путином (Кремљ је већ објавио да разговора међу њима, наравно, није било) никоме не смета. Ако постоји наруџбина – има да истражују. Али, зашто је то потребно „четворочланој банди“?

Унутарамерички политички мотиви су јасни: треба уништити Трампа, који је четири године био оптуживан за везе са Путином и Русијом.

Те оптужбе не само да нису биле утемељене – сама идеја тражења Трампових „руских веза“ била је део стварне завере против прво председничког кандидата, а потом и изабраног председника САД Доналда Трампа.

Истрагу те завере, током које су пласирани лажни докази о „руском трагу“, Трамп је на све могуће начине покретао. Вероватно је да републиканци у Конгресу ни после његовог одласка неће одустати од  покушаја да дођу до наручилаца „лова на Трампа“.

Јасно је да завера против Трампа није потекла из самих специјалних служби. Нити морају водити до Беле куће у време власти Обаме и Бајдена и до изборног штаба Хилари Клинтон.

А да се у потрази за истином не би дошло до њих, односно – да не би завршили пред судом, они морају и даље викати – „Трамп је Путинова марионета“.

Управо на томе ће, на предлог Клинтонове,  сада бити ангажована „четворочлана банда која је преузела власт.

У Кини су била три мушкара и једна жена, а у Америци – један мушкарац и три жене

Ширење теме „руске интервенције“ са догађаја из 2016. на догађаје из јануара 2021. омогућиће им да промене фокус.

Сви Американци не верују у виртуелно „мешање Путина“ у протекле изборе, а велику важност му не придају ни сви они који у њега верују. Зато снимци „јуриша Путинових марионета на Капитол“, дају прилику за нови шоу.

Ефикасност такве пропаганде биће проблематична и деструктивна по очување остатака јединства америчког друштва. Јер, лако је предвидети реакцију оних који су гласали за Трампа на приче да је он  организовао јуриш на Капитол по Путиновим упутствима.

Хилари Клинтон баш брига за то. Она је је фокусирана на потпуно чишћење трамписта као таквих. На пример, већ је позвала на оставку сенаторе и конгресмене који су подржали Трампове изјаве о преварама на изборима.

У суштини: „четворочлана банда је полудела и клади се на раскол у америчком друштву.   

Најгоре је што пола „банде“ – Х. Клинтон и Пелоси – верује да резултат продубљивања класне борбе, односно чистке и лова на трамписте, неће још више поцепати друштво, већ да ће ојачати власт демократа, односно демократије.

Мало је вероватно да Бајден дели ову, у дословном смислу те речи, сулуду и самоубилачку веру, алито већ отвара питање: ко је у „банди главни?

http://fakti.org/media-menju/jesu-li-bajden-haris-pelosi-i-h-klinton-americka-cetvoroclana-banda

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар