Одабрано Свијет

Ким Џонг Ун одржао послепоноћну војну параду и одржао говор какав не држе други светски лидери

ПОКАЗАО БАЛИСТИЧКУ РАКЕТУ КОЈУ СУ НА ЗАПАДУ ОДМАХ НАЗВАЛИ «МОНСТРУМОМ»
  • Бивши амерички обавештајни званичник за Северну Кореју Маркус ГАРЛАУСКАС: Нова ракета вероватно треба да одагна сумње у способност Северне Кореје да гађа континентални део САД. Ако ракета Хвасонг-15 може да носи супер-велику нуклеарну бојеву главу до било које тачке у САД, природно је питање – шта може да носи ова већа ракета?“
  • Окупљенима на паради – на Тргу Ким ил Сунга, Ким Џонг Ун рекао и ово: „Другови, увек сам добијао само поверење наших грађана велико попут неба и широко попут мора, али никада нисам успео да потпуно одговорим на то и за то немам оправдање. Иако сам преузео велико дело великог вође Ким Ил Сунга и великог војсковође Ким Џонг Ила и носим тешку одговорност управљања државом, још увек ми у томе недостају потребни напори и искреност»

РАКЕТА коју је данас на војној паради приказала Северна Кореја, на транспортеру са 11 осовина, биће једна од највећих мобилних интерконтиненталних балистичких ракета у свету ако постане оперативна.

„Ова ракета је монструм“, рекла је Мелиса Хенхем, заменик директора Отворене нуклеарне мреже.

Високи званични америчке администрације оценио је разочаравајућим представљање нове интерконтиненталне балистичке ракете у Пјонгјангу.

„Разочаравајуће је видети да Северна Кореја и даље ставља забрањени нуклеарни програм и програм балистичких пројектила испред рада за бољу будућност за народ Северне Кореје“, наводи он.

Он је додао да САД позивају Северну Кореју да се уључи у одрживе преговоре у циљу потпуне денуклеаризације.

Експерти кажу да је нова већа интерконтинентална балистичка ракета вероватно способна да носи више независних атомских бомби због чега би могла да нападне више мета.

Нова ракета вероватно треба да одагна сумње у способност Северне Кореје да гађа континентални део САД, каже Маркус Гарлаускас, бивши амерички обавештајни званичник за Северну Кореју.

„Ако ракета Хвасонг-15 може да носи супер-велику нуклеарну бојеву главу до било које тачке у САД, природно је питање – шта може да носи ова већа ракета?“, запитао је он.

Аналитичари очекују да ће Пјонгјанг у наредном периоду извести пробе нове ракете. 

На паради је главни ипак био лидер  Северне Кореје Ким Џонг Ун. И не само због државне функције.

Нико се свом народу у целом свету не обраћа као он.

У говору на паради поводом 75. годишњице оснивања Радничке партије Кореје, извинио се грађанима што није „довољно добар“ лидер и обећао да ће се борити за њихово поверење – чак и по цену свог живота.

Парада је почела у поноћ на тргу Ким Ил Сунг у Пјонгјангу. А он је и ту околност засенио:

„Другови, увек сам добијао само поверење наших грађана велико попут неба и широко попут мора, али никада нисам успео да потпуно одговорим на то и за то немам оправдање. Иако сам преузео велико дело великог вође Ким Ил Сунга и великог војсковође Ким Џонг Ила и носим тешку одговорност управљања државом, још увек ми у томе недостају потребни напори и искреност, тако да се наши грађани још увек не могу ослободити недаћа свакодневног живота»

Додао је да је за њега поверење народа велика част и наставио:

„Много сам размишљао шта да вам кажем данас у овом тренутку и дану када се осврнемо на 75 година историје наше партије пуних славе, али једино што вам могу рећи `Хвала`. Бранићу небески велико поверење у мене наших грађана чак и по цену свог живота. Чак и ако се моје тело под тим теретом сломи».   

Војни оркестар је на паради свирао у формацијама у виду бројева „10.10“, „1945“, „2020“ и фразе „100 победа“, што на корејском значи „непобедивост“…

http://fakti.org/globotpor/kim-dzong-un-odrzao-posleponocnu-paradu-i-govor-kakav-ne-drze-drugi-svetski-lideri

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар