Одабрано Свијет

Кина објавила свој извештај „Стање демократије у САД 2022. године“

„САД ЈЕДИНЕ ТАЈНО РАДЕ НА БИОЛОШКОМ ОРУЖЈУ - ИМАЈУ ПО СВЕТУ ПРЕКО 200 БИОЛАБОРАТОРИЈА“
  • „Сједињене Државе грубо крше основне норме које регулишу међународне односе тако што воде ратове и изазивају поделе и сукобе широм света“
  • „Америчка демократија у горем стању него икада раније, али САД „тврдоглаво тврде да су узор за друге и светионик демократије за цео свет. Нефункционална политика Америке изазива страховања да ће њени председнички избори 2024. поново изазвати смртоносно насиље у земљи“

Извор: Факти

КИНЕСКО Министарство спољних послова назвало је Сједињене Државе најмилитантнијом земљом у светској историји и оптужило их за кршење циљева и принципа Повеље УН.

Учинило је то у свом извештају „Стање демократије у САД 2022. године“.

Навело је: „Сједињене Државе грубо крше основне норме које регулишу међународне односе тако што воде ратове и изазивају поделе и сукобе широм света“.

У том документу се наглашава да су САД једина земља која тајно ради на биолошком оружју и за то користи „више од 200 лабораторија изван својих граница“.

Кинеска дипломатија такође оцењује да је „америчка демократија у горем стању него икада раније“, али САД „тврдоглаво тврде да су узор за друге и светионик демократије за цео свет“.

И посебно наглашава: „Нефункционална политика Америке изазива страховања да ће њени председнички избори 2024. поново изазвати смртоносно насиље у земљи“.

Портпарол кинеског министарства спољних послова Џао Лиђијан рекао је 2. децембра прошле године да Сједињене Државе својом неселективном употребом силе стварају хаос широм света.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар