Одабрано Свијет

Кнежевић: Црна Гора ће – буде ли гласала за резолуцију о Сребреници – уништити своје односе са Српском и Србијом

НАГЛАСИО: АКО ТА РЕЗОЛУЦИЈА И БУДЕ УСВОЈЕНА - ТРЕБА ЈЕ ПРОГЛАСИТИ НИШТАВНОМ У ЦГ, СРБИЈИ И СРПСКОЈ
  • Предсједник ДНП Милан КНЕЖЕВИЋ: Сматрам да Црна Гора треба да буде против резолуције, јер да гласа за, онда је и Црна Гора заједно са Србијом и Републиком Српском геноцидна држава. Саопштио сам премијеру Милојку Спајићу да би то био катастрофалан потез званичне Црне Горе
  • Подсјетио да у Црној Гори живи 40 одсто становништва које се изјашњава као Срби. И нагласио: Схватите како ће се они осјећати ако буде усвојена резолуција. Ова одлука води ка укидању Републике Српске, и мислим да ми немамо право да будемо дио те срамоте

ГЛАСАЊЕ за резолуцију о Сребреници било би катастрофалан потез Црне Горе, рекао је Милан Кнежевић, предсједник Демократске народне партије Црне Горе, гостујући у Јутарњем програму РТРС.

– Сматрам да Црна Гора треба да буде против резолуције, јер да гласа за, онда је и Црна Гора заједно са Србијом и Републиком Српском геноцидна држава. Саопштио сам премијеру Милојку Спајићу да би то био катастрофалан потез званичне Црне Горе. Уколико се то деси неповратно ћемо уништити своје односе са Србијом и Републиком Српском – нагласио је Кнежевић.

Након што је премијер Милојко Спајић рекао да ће Црна Гора подржати резолуцију, услиједила је најава да ће уз посредовање САД Црна Гора предати два амандмана на њемачку Резолуцију о Сребреници у циљу постизања што бољих односа и смиривања политичке напетости у региону.

– Ти амандмани не постоје, односно нису још написани. Ако је некоме стало до помирења, зашто не пише амандмане за све жртве, зашто су српске најмање важне, и када их споменемо онда траже да се окренемо будућности – истакао је Кнежевић.

Он је подсјетио да у Црној Гори живи 40 одсто становништва које се изјашњава као Срби.

– Схватите како ће се они осјећати ако буде усвојена резолуција. Ова одлука води ка укидању Републике Српске, и мислим да ми немамо право да будемо дио те срамоте – додао је Кнежевић.

Према његовим ријечима уколико резолуција и буде усвојена треба је прогласити ништавном у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

– Резолуције су постале тендециозно досадне, не постоји ни пијетет ни осјећај према жртвама, јер да је другачије не би сваких неколико мјесеци потезали ту причу. Грађани Црне Горе, барем већина је против резолуције, и сматрају да је ово вјештачки створена атмосфера како би удаљили Црну Гору од Српске и Србије – рекао је Кнежевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар